Annonce
Erhverv

Jette lavede bemærkelsesværdige cykelstativer til Spektrum Odder: Nu sælger hun eksklusive cykeloverdækninger til Berlin

Snart sendes de første læskure til Berlin, og i denne uge havde Jette Lund Nielsen besøg af køberne, som skulle lære, hvordan man sætter dem op. Derfor blev et af dem opstillet hos HP Stål & Montage. Foto: Søren E. Alwan
Først skabte landskabsarkitekt Jette Lund Nielsen de bemærkelsesværdige cykelstativer Mikado, som man blandt andet finder ved Spektrum Odder. Nu har hun travlt med at lave eksklusive cykeloverdækninger til Tysklands hovedstad.

Odder: De fleste kender efterhånden de flotte cykelstativer Mikado, som Jette Lund Nielsen fra Odder skabte for år tilbage, og som hun stadig leverer til både ind- og udland. I mellemtiden har hun designet lamper til en af verdens største legetøjsproducenter i Billund. Nu har den lokale landskabsarkitekt også slået sig på cykeloverdækninger lidt ud over det sædvanlige.

Netop i disse dage har Exventar Expo travlt med at lægge sidste hånd på 12 overdækninger, som kan bruges til både cykler, biler, kundevogne, på stationer og meget andet.

- Men det er rigtigt, at de i Berlin skal bruges til ly for cykler i en større bebyggelse fra 1950'erne. Området, som ejes af et almennyttigt boligselskab, er ved at blive totalrenoveret, og det har været enormt spændende at tilpasse mine overdækninger til en moderne retro-stil, fortæller Jette Lund Nielsen, der har fået lavet alle enheder til overdækningerne lokalt hos HP Stål & Montage ved Ørting, hvor et af skurene er blevet opstillet, så aftagerne fra Berlin kan se, hvordan man i grunden samler dem.

Annonce

Exventars projekter i Odder

Jette Lund Nielsen har i de senere år engageret sig i mange projekter i Odder. Her er nogle af dem:

Fornyelse af Odder Ny Kirkegård.

Forslag til kapel.

Forslag til helhedsplan for parkområdet ved Vitapark

Rathlouskolens nye udendørsarealer, udført i 2016. Inklusive de nye "Downlight" lamper opsat i 2017.

Spektrum Odders helhedsplan for hele området bl.a. skaterbane.

Odder Spildevand Grønne tage til pumpestationer i Odder, udført i 2014.

Sculpture by the Sea 2013 og 2015.

I alt 100 Mikado cykelstativer doneret til Odder i samarbejde med sponsorvirksomheder i Odder.

Dertil en række haveprojekter og mindre byggeprojekter samt layout for unikt sommerhusområde.

Tror på mere eksport

I det hele taget viser udlandet interesse for Jette Lund Nielsens ideer til, hvordan man indretter "det ydre rum". Derfor har hun for nylig omdøbt sin virksomhed til Exventar Expo. Hun tror nemlig, at salget af overdækningerne til Tyskland kan føre mere eksport med sig.

- Jeg skal ikke til at lave store eksportaftaler med Kina eller USA, men så længe jeg kan arbejde med min "håndholdte" og dansk producerede ideer, er det vildt spændende at kigge ud over landets grænser. Og udlandet viser stor interesse for dansk design, siger arkitekten, der arbejder solo i Exventar Expo, men som også har et fuldtidsjob i Arkitema i Aarhus.

De nye Frisbii overdækninger, som skal sættes op i Berlin, byder med deres afrundede former og skrå konstruktioner på et eksklusivt og nyt design, idet overdækningerne nærmest svæver. Taget består af mega trapezplader, der specialfremstilles i Finland.

Jette Lund Nielsen foran det læskur, som i denne uge blev sat op hos HP Stål & Montage for at vise tyskerne, hvordan man samler det. Bemærk "stilladset" i de grønne, blå og røde farver. Det følger med til Berlin og kan bruges, når køberne skal finde ud af, hvordan de skæve søjler skal placeres. Søren E. Alwan
Jette Lund Nielsen foran det læskur, som i denne uge blev sat op hos HP Stål & Montage for at vise tyskerne, hvordan man samler det. Bemærk "stilladset" i de grønne, blå og røde farver. Det følger med til Berlin og kan bruges, når køberne skal finde ud af, hvordan de skæve søjler skal placeres. Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce