Annonce
Østjylland

Landsretten gentager straf i uhyggelig voldtægtssag fra Allingåbro: Teenagepige holdt fanget og mishandlet

Det var i kælderen i dette hus lige uden for Allingåbro, at en 18-årig kvinde sidste år måtte udstå en nat med frihedsberøvelse, mishandling og voldtægt. Nu har sagen nået sin afslutning. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
23-årige Miquel Vitor Manuel Da Costa Simões har fået stadfæstet sin dom på tre års fængsel i en grov voldtægtssag, der fandt sted i Allingåbro i august 2018.

Allingåbro: En særdeles grov voldtægtssag fra Allingåbro ser nu ud til at have fået sin endelige afslutning. Det står klart, efter Vestre Landsret i denne uge har afsagt dom i den sidste af de to ankesager, som blev affødt af en byretsdom i retten i Randers i april i år.

Her blev tre mænd - 26-årige Ranush Chokes, 22-årige Miquel Vitor Manuel Da Costa Simões, en 17-årig dreng der fortsat er beskyttet af navneforbud - samt en 25-årig kvinde, Michelle Henriette Bitsch Sørensen, idømt fængselsstraffe for deres medvirken i et voldsomt overfald, hvor en 18-årig kvinde blev frihedsberøvet, voldtaget og udsat for særdeles grov vold af forskellig art i et hus lige uden for Allingåbro.

Alle fire blev dømt skyldige i voldtægt, andet seksuelt forhold end samleje, grov vold, frihedsberøvelse, trusler og vidnetrusler, men straffen til de dømte var forskellig og blev blandt vurderet ud fra, hvor aktive de var under mishandlingen.

Annonce

Ville frikendes for voldtægt

I byretten blev Miquel Vitor Manuel Da Costa Simões idømt en fængselsdom på tre år. En dom han straks ankede til landsretten med krav om frifindelse, selvom han i sin forklaring havde erkendt at have slået den 18-årige kvinde med flad hånd og truet hende.

Men nu har Vestre Landsret altså stadfæstet den dom, som den nu 23-årige mand fik i byretten.

Det skete til trods for, at hans forsvarsadvokat, Jakob Buch-Jepsen, havde argumenteret for en frifindelse for forholdene omkring voldtægt og andet seksuelt forhold end samvær, hvorfor straffen for de øvrige skulle nedsættes til under to år. Alternativt argumenterede forsvareren for en nedsættelse af den samlede straf for alle forhold til 2-2,5 års fængsel.

Tilfreds anklager

Til gengæld fik anklager Jeanni Andreeva fra Statsadvokaten heller ikke sit ønske om en skærpelse af straffen fra byretten opfyldt. Men det fik hende ikke til at ærgre sig over sagens udfald.

- Tre års fængsel er for mig at se et passende niveau. Det er en hård dom, som lever op til de ønsker, man har haft fra lovgivers side i forhold til voldtægt, vold og vold med anvendelse af kniv, siger Jeanni Andreeva om dommen.

I juli stadfæstede Vestre Landsret også dommen på 5 et halvt års fængsel til Michelle Henriette Bitsch Sørensen. Det skete, efter hun havde forsøgt at blive frikendt – eller som minimum få ændret sin fængselsdom til i stedet at blive en behandlingsdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce