Annonce
Sport

Landstræner er klar i mælet: Forsvaret skal forbedres mod Ungarn

Landstrænder Nikolaj Jacobsen vil se et bedre dansk forsvar i mandagens kamp mod Ungarn. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landstræner Nikolaj Jacobsen vil ikke klandre indstillingen mod Island, men vil have defensiven styrket mod Ungarn.

Et forbedret dansk forsvar er nøglen til en dansk sejr over Ungarn i den anden kamp i det indledende gruppespil ved EM i Malmø.

Det fastslår landstræner Nikolaj Jacobsen inden skæbnekampen mod ungarerne.

- Det er ikke tit, vi får 31 mål imod os, så der er ingen tvivl om, at vi skal være bedre defensivt, siger landstræneren, der ikke er kommet til at tvivle på sit holds evner.

- Nej, hvorfor skulle jeg det, lyder det kort.

Han mener, at hele truppen havde gjort, hvad den kunne for at hente en sejr mod Island, og derfor vil han ikke klandre nogen for nederlaget.

- Jeg lever efter, at hvis du giver dig 100 procent, så kan du ikke forlange mere. Det er det, jeg forventer af spillerne. Så må vi se, hvad resultatet er, siger Jacobsen.

- Tit taber man, fordi man ikke har gjort sin opgave ordentligt eller været 100 procent klar. Det var ikke tilfældet, understreger han.

Landstræneren går ikke med på vurderingen af, at Ungarn er et svagere hold end Island.

- Det ved jeg ikke, om de er, men jeg ved bare, at Ungarn har voldt Danmark store problemer tidligere. Vi går ind med fuld respekt for den opgave, vi står over for, siger han.

Annonce

Landin vil hurtigt videre

Målmand Niklas Landin startede Island-kampen på bænken efter et par sygedage med en maveinfektion. Han kom i kamp, men fik rødt kort efter et sammenstød i anden halvleg.

Anføreren mener ikke, Danmark skal hænge med hovedet efter nederlaget.

- Vi skal ikke grave os ned bare fordi, vi har én offday. Nu ved vi, at Ungarn står over for os i næste kamp, og hvis vi kan vinde den, så kommer vi tilbage på sporet, siger Landin.

- Som atlet ved man også, at en dårlig oplevelse kan blive vendt til en god oplevelse i næste kamp, og så er det heldigt, at vi ikke skal vente en uge på at spille mod Ungarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];