x
Annonce
Sport

Landstræner vil spare Mikkel Hansen i Danmarks forsvar

Mikkel Hansen skal have færre defensive pligter på landsholdet, så hans knæ kan blive skånet.

Færre defensive pligter og flere pauser.

Ved det kommende håndbold-VM vil træneren for det danske håndboldlandshold, Nikolaj Jacobsen, sørge for at skåne Mikkel Hansen, som døjer med knæproblemer.

Mikkel Hansen er bedst kendt for sin raketarm, som kan skyde ethvert forsvar i sænk, men han har også været en vigtig brik i defensiven på det danske landshold.

Specielt når bolden i kontrafasen skulle føres hurtigt frem, og han som en quarterback i amerikansk fodbold har fundet sine medspillere med stor præcision.

Men ved VM, der spilles i Danmark og Tyskland i januar næste år, vil han få færre minutter i forsvarsenden, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Mikkel Hansen vil blive sparet i forsvaret, hvor han ellers har gjort god gavn. Det er nødvendigt for at skåne hans knæ, siger Nikolaj Jacobsen til Politiken.

- I stedet vil jeg satse mere på Mikkel i angrebet. Det er dér, hans styrke ligger.

Helt slut med forsvarsspillet er det dog ikke, understreger landstræneren.

- Han forsvinder ikke helt. Jeg vil stadig prioritere Mikkel i kontrafasen, bare ikke i 50 minutter, som det hidtil har været praksis, siger Nikolaj Jacobsen.

Med det danske landshold har 30-årige Mikkel Hansen vundet guld ved OL og EM, men ved VM er to gange sølv de bedste resultater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce