Annonce
Sport

Landstræneren regner stadig med Mikkel Hansen til EM

Nikolaj Jacobsen ærgrer sig over, at hverken Mikkel Hansen, Toft-brødrene eller Casper U. Mortensen er med til landsholdssamlingen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen har ikke Paris-stjernen Mikkel Hansen med i denne uges landsholdssamling, men landstræneren regner stadig med den danske stjerne, der er ude med en hovedskade.

LANDSHOLD: Selv om Mikkel Hansen stadig befinder sig hjemme i Paris for at komme sig over en hovedskade, regner landstræner Nikolaj Jacobsen fortsat med, at Hansen kommer sig som forventet og er helt klar til EM i januar.

- Mikkel er i fremgang, og der skulle gerne komme 14 dage nu, hvor Mikkel har et godt forløb, og derefter skulle han kunne spille håndbold igen. Men omvendt er det en hovedskade, og om det tager tre-fire uger eller de to uger, kan jeg ikke sige noget om, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Mere ved landstræneren ikke på stående fod, men han er heller ikke så pessimistisk, at han forbereder sig på det værst tænkelige scenarie i forhold til EM-slutrunden.

- Der er ingen grund til at tage sorgerne på forskud. Det er noget, vi er nødt til at evaluere, når Mikkel er kommet i gang igen. Er der nogen problemer, er vi nødt til at tage vores forbehold, men går alt fint, er der ikke noget ved at gøre mere ved det, siger han.

Annonce

Toft-brødre fraværende

Landstræneren ærgrer sig over flere afbud til landsholdssamlingen.

- Jeg ærgrer mig sindssygt over, at Henrik Toft ikke er her, for han har virkelig gjort det godt defensivt i Paris, siger Nikolaj Jacobsen, der også håber, at storebror René Toft vender tilbage i landsholdsregi efter sin lyskeskade.

- Rene er stadig en af de bedste forsvarere, vi har, mener landstræneren.

Han er desuden i tvivl om, hvorvidt Casper U. Mortensen når at blive aktuel til EM. Barcelona-fløjen har været skadet hele året.

- Kommer vi hen i december, så har han ikke spillet håndbold i et år, og så er det ikke sikkert, han når at komme i spil til EM, siger Nikolaj Jacobsen, der har Magnus Bramming i truppen som gardering for THW Kiels Magnus Landin.

Danmark spiller Golden League mod Frankrig i Aarhus torsdag klokken 20.15.

Lørdag er der kamp mod enten Spanien eller Norge i Aalborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce