Annonce
Aarhus

Langenæsbageren bokser igen i bolledejen: Får Aros Rugbrødet comeback i den ny bagerbutik?

Onsdag morgen er brødkurvene fyldt op i det nye, stilfulde Spottag Bakery på Kridthøj Torvet, hvor kunderne senere også vil kunne nyde bagværket og en kop kaffe på træterrassen udenfor. Her bagermestrene Michael Spottag, tv., og Claus Zacher Nielsen. Foto: Ravn
Spottag Bakery åbner onsdag på Kridthøj Torvet. Michael Spottag solgte i 2018 sine seks Langenæs Bagerier - nu er der lagt op til nyt eventyr. Med træterrasse på torvet.

HØJBJERG: Da det kom frem, at Michael Spottag - kendt som Langenæsbageren - ville åbne nyt bageri på Kridthøj Torvet, væltede det ind med spørgsmål, om hans Aros Rugbrød og berømte studenterbrød ville komme med på brødhylden.

Svaret er: Ja.

Onsdag åbner Spottag Bakery efter at være bygget om.

Annonce

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Aarhus har savnet det originale Aros Rugbrød, surdejsstykkerne og studenterbrødene. Og her kommer vi ikke til at skuffe – de er på menuen fra dag et, siger Michael Spottag.

- Vi får i det hele taget et meget stort udvalg af brød og konditorkager samt sandwich og salater lavet af vores egen kok. Vi er ikke et smalt bageri med få udvalgte produkter. Der er noget for alle her, og intet er tilfældigt.

Seks bagerier solgt

Michael Spottag solgte i 2018 sine seks Langenæs Bagerier til Lagkagehuset, som fortsat driver blandt andet en afdeling på Rosenvangs Allé - et kast med bolledejen fra Kridthøj Torvet. Michael Spottag fortsatte hos Lagkagehuset - men han er nu ude af denne konkurrenceklausul.

Det betyder, at vi i Spottag Bakery bager fra bunden og ikke springer over, hvor gærdet er lavest – og vi bager selvfølgelig frisk brød hele dagen

Michael Spottag, bagermester

Så i stedet for at pensionere sig, kaster det 59-årige kendte Aarhus-ansigt sig sammen med sin faste makker og partner, Claus Zacher Nielsen, over et nyt eventyr.

Nu er spørgsmålet, om historien skal skrives lige så succesrig, som da Michael med sin hustru, Mitzy, åbnede Langenæs Bageriet i 1987. Mitzy bliver butiksbestyrer. Tilkendegivelserne på Facebook er dog ikke i tvivl. Spottag har været savnet.

Annonce

Bager dagen lang

- Vi har stor respekt for vores håndværk og lige så stor respekt for vores kunder. Hvis noget er "godt nok", er det aldrig godt nok for os. Det betyder, at vi i Spottag Bakery bager fra bunden og ikke springer over, hvor gærdet er lavest – og vi bager selvfølgelig frisk brød hele dagen. Vi håber, kunderne vil spørge, hvad der lige er kommet ud af ovnen, når de kommer herind og lade sig inspirere af det, siger Michael Spottag.

En af filosofierne bag det nye bageri er, at der bages hele dagen, så der er nybagt brød ikke kun for de morgenfriske. Men hele dagen.

- Respekten for håndværket betyder også, at vi bager med det, der er i sæson – for det smager bare bedre. Så kan man måske ikke få en jordbærte i januar, men til gengæld får du en jordbærtærte med friske, søde sommerjordbær fra Samsø i juni – det er kvalitet for os. I det hele taget er bæredygtighed og lokale råvarer en vigtig rettesnor for os.

Der er i øvrigt tale om et åbent bageri, så kunderne kan følge med i arbejdet.

- Det er vigtigt for os, at kunderne er tæt på det varme brød, siger Claus Zacher Nielsen.

Annonce

Træterrasse på Kridthøj Torvet

Stiften fortalte forleden, at Kridthøj Torvet i november også får sin egen slagter, når Slagter Theilgaard åbner sidste i november.

Udover Superbrugsen og Netto er der blandt andet italiensk ismejeri, prisvindende fiskeforretning, lækre oste, delikatesse- og vinhandel og snart også en slagter. En ny,  træterrasse i tre niveauer er også på vej og skal skabe endnu mere liv.

- Vi glæder os til at være med til at revitalisere Kridthøj Torv, Det bliver fantastisk at se vores kunder sidde på terrassen og nyde en kop barrista-kaffe og en lun smørbolle, inden de klarer indkøbene i de små specialbutikker, siger Michael Spottag.

Spottag Bakery har åbent alle ugens dage fra 06-18, og hver morgen serveres der gratis kaffe fra 06-08.
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Debat

Byrådskandidat efterlyser helhedstænkning: Vi skal passe på både Aarhus og alle op-landsbyerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce