Annonce
Aarhus

Langenæsbageren bokser igen i bolledejen: Får Aros Rugbrødet comeback i den ny bagerbutik?

Onsdag morgen er brødkurvene fyldt op i det nye, stilfulde Spottag Bakery på Kridthøj Torvet, hvor kunderne senere også vil kunne nyde bagværket og en kop kaffe på træterrassen udenfor. Her bagermestrene Michael Spottag, tv., og Claus Zacher Nielsen. Foto: Ravn
Spottag Bakery åbner onsdag på Kridthøj Torvet. Michael Spottag solgte i 2018 sine seks Langenæs Bagerier - nu er der lagt op til nyt eventyr. Med træterrasse på torvet.

HØJBJERG: Da det kom frem, at Michael Spottag - kendt som Langenæsbageren - ville åbne nyt bageri på Kridthøj Torvet, væltede det ind med spørgsmål, om hans Aros Rugbrød og berømte studenterbrød ville komme med på brødhylden.

Svaret er: Ja.

Onsdag åbner Spottag Bakery efter at være bygget om.

Annonce

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Aarhus har savnet det originale Aros Rugbrød, surdejsstykkerne og studenterbrødene. Og her kommer vi ikke til at skuffe – de er på menuen fra dag et, siger Michael Spottag.

- Vi får i det hele taget et meget stort udvalg af brød og konditorkager samt sandwich og salater lavet af vores egen kok. Vi er ikke et smalt bageri med få udvalgte produkter. Der er noget for alle her, og intet er tilfældigt.

Seks bagerier solgt

Michael Spottag solgte i 2018 sine seks Langenæs Bagerier til Lagkagehuset, som fortsat driver blandt andet en afdeling på Rosenvangs Allé - et kast med bolledejen fra Kridthøj Torvet. Michael Spottag fortsatte hos Lagkagehuset - men han er nu ude af denne konkurrenceklausul.

Det betyder, at vi i Spottag Bakery bager fra bunden og ikke springer over, hvor gærdet er lavest – og vi bager selvfølgelig frisk brød hele dagen

Michael Spottag, bagermester

Så i stedet for at pensionere sig, kaster det 59-årige kendte Aarhus-ansigt sig sammen med sin faste makker og partner, Claus Zacher Nielsen, over et nyt eventyr.

Nu er spørgsmålet, om historien skal skrives lige så succesrig, som da Michael med sin hustru, Mitzy, åbnede Langenæs Bageriet i 1987. Mitzy bliver butiksbestyrer. Tilkendegivelserne på Facebook er dog ikke i tvivl. Spottag har været savnet.

Annonce

Bager dagen lang

- Vi har stor respekt for vores håndværk og lige så stor respekt for vores kunder. Hvis noget er "godt nok", er det aldrig godt nok for os. Det betyder, at vi i Spottag Bakery bager fra bunden og ikke springer over, hvor gærdet er lavest – og vi bager selvfølgelig frisk brød hele dagen. Vi håber, kunderne vil spørge, hvad der lige er kommet ud af ovnen, når de kommer herind og lade sig inspirere af det, siger Michael Spottag.

En af filosofierne bag det nye bageri er, at der bages hele dagen, så der er nybagt brød ikke kun for de morgenfriske. Men hele dagen.

- Respekten for håndværket betyder også, at vi bager med det, der er i sæson – for det smager bare bedre. Så kan man måske ikke få en jordbærte i januar, men til gengæld får du en jordbærtærte med friske, søde sommerjordbær fra Samsø i juni – det er kvalitet for os. I det hele taget er bæredygtighed og lokale råvarer en vigtig rettesnor for os.

Der er i øvrigt tale om et åbent bageri, så kunderne kan følge med i arbejdet.

- Det er vigtigt for os, at kunderne er tæt på det varme brød, siger Claus Zacher Nielsen.

Annonce

Træterrasse på Kridthøj Torvet

Stiften fortalte forleden, at Kridthøj Torvet i november også får sin egen slagter, når Slagter Theilgaard åbner sidste i november.

Udover Superbrugsen og Netto er der blandt andet italiensk ismejeri, prisvindende fiskeforretning, lækre oste, delikatesse- og vinhandel og snart også en slagter. En ny,  træterrasse i tre niveauer er også på vej og skal skabe endnu mere liv.

- Vi glæder os til at være med til at revitalisere Kridthøj Torv, Det bliver fantastisk at se vores kunder sidde på terrassen og nyde en kop barrista-kaffe og en lun smørbolle, inden de klarer indkøbene i de små specialbutikker, siger Michael Spottag.

Spottag Bakery har åbent alle ugens dage fra 06-18, og hver morgen serveres der gratis kaffe fra 06-08.
Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat

I dømmer os, selvom vi har overskud til at tænke på andre: Giv plads til ukrainske flygtninge i Gellerup

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce