Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Randers FC's spillere jubler efter Marvin Egho's udligning til 1-1 under semifinalen i Sydbank Pokalen mellem Randers FC og AGF på Cepheus Park Randers, torsdag den 15. april 2021.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
AGF leverede en opløftende indsats i torsdagens pokalsemifinale mod Randers FC, fik dog kun 1-1 med hjem til Aarhus, og det var ikke nok til at indløse billetter til finalen.

FODBOLD: I en corona-inficeret verden, hvor folk på diverse sociale medier praler af at have vadet omkring 11.136 skridt på en dag, velklædte repræsentanter fra de danske sundhedsmyndigheder dratter om for rullende kameraer på pressemøder og havene er fyldt op med lyseblå mundbind, skal årets pokalfinale i fodbold – altså på herresiden – stå mellem Randers FC og Sønderjyske. I Aarhus. På Ceres Park.

Nej, det ser ikke lovende ud for menneskeheden, troen på en bedre fremtid.

Men altså: Endelig er denne ellers så oversete slutkamp tilbage i den jyske hovedstad, AGF med en gylden mulighed for at få foden indenfor, og så er det to andre jyske fodboldprojekter, der skal dyste Kristi himmelfartsdag.

Annonce

Men sådan bliver det. Herunder kan du se kampens højdepunkter og mål:


For selv AGF i den grad rakte ud efter det helt store comeback i torsdagens returmøde i Randers – efter nederlaget på 0-2 på eget græs – så var det kronjyderne, der via 1-1 kunne indløse billetterne til den store finale.

Endnu en kamp til rækken af indbyrdes opgør uden AGF-sejr, den negative stime er nu oppe på 16 kampe i træk, men når det er skrevet, var der trods alt store, markante fremskridt at spore i præstationen fra århusianerne i forhold til de seneste tre kampe, hvor udtrykket har været askegråt og kvaliteten i leveringerne uden skarphed.

AGF lagde fint, opportunistisk fra land på Cepheus Park og fik en gylden mulighed for en decideret drømmestart efter fire minutters spil, da de rødblusede fik tilkendt et frispark lige uden for Randers-feltet, men Patrick Olsen sparkede et godt stykke over rammen.

Og så var det kort efter i stedet ved at gå galt i den anden ende, men Tosin Kehinde brændte en stor chance.

Forskrækkelser i begge felter. Tempofyldt start på opgøret, gæsterne – der havde Kevin Diks og Kamil Grabara tilbage på holdkortet – i teten, fornyet energi, måske fordi de havde alt at vinde, bare skulle fremad.

Masser af muligheder

De kom i hvert fald til chancer, tilmed i direktørklassen: Jesper Juelsgård, Patrick Olsen og Jon Dagur Thorsteinsson kunne alle have bragt AGF i front, inden det rent faktisk skete i de 24. minut, hvor topscorer Patrick Mortensen headede et hjørnespark fra Olsen i nettet.

Blodsmag i munden, tro på tingene, for hjemmeholdet virkede på hælene, rådvilde, David Nielsens tropper moste på og Casper Højer Nielsen var centimeter fra at sende kampen på 2-0, men Randers-keeper Patrik Carlgren fik fingerspidserne på backens drøn med venstreskøjten, så hjørnespark i stedet for.

Fakta

Pokalsemifinale, 2. kamp

Randers FC-AGF 1-1( 1-1)

Mål: 24. 0-1 Patrick Mortensen. 41. 1-1 Marvin Egho.

AGF: Kamil Grabara – Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen/83. Alex Gersbach – Kevin Diks/63. Bror Blume – Gift Links/77. Bubacarr Sanneh, Benjamin Hvidt, Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson/63. Albert Grønbæk Erlukke – Patrick Mortensen

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuere: Absolut ingen på Cepheus Park i Randers

Randers vinder samlet 3-1 og er klar til pokalfinalen i Aarhus 13. maj

Men AGF kombinerede fortsat godt, især Jon Dagur Thorsteinsson var i solidt spillehumør ude på venstrekanten, kom til baglinjen flere gange, mens Kevin Diks tog fra inde på den centrale midtbane, og samtidigt var der også masser af spræl i bagkæden, der kom i vejen for det meste, der kom fra Randers-holdet.

Det så faktisk mere end muligt ud. Den selvtillid, der i de seneste kampe på forunderlig vis syntes at være sivet ud af spillerne, kollektivet, virkede til at have stemplet ind denne aften, boldomgangen var i perioder stærk, der blev tegnet mønstre, og de spidse albuer i nærkampene var der også.

Annonce

Mere mere jævn anden halvleg

Men midt i alt det her, de positive tegn, slog randrusianerne så pludselig den anden vej. Et slag, der gjorde nas på AGF-kæben, men trods alt ikke ændrede ved sagens kerne: Gæsterne skulle fortsat score to mål mere for at gå videre.

Hvad skete der? Mathias Greve tog et hidsigt dybdeløb, kom bagom AGF-forsvaret, afsluttede svagt, men Kamil Grabara fik ikke skubbet bolden væk fra farezonen, og så kunne formstærke Marvin udligne til 1-1 med kun fire minutter til pausefløjtet.

En spand iskold vand i hovederne på AGFerne på en iskold aften i Randers. Og det kom de sig aldrig for alvor over. For selvom de havde 45 fuldfede minutter til at lave to mål mere, var der ikke helt samme pondus, samme evne til at skabe chancer i anden halvdel af opgøret.

Randers-spillerne havde tydeligvis fået tilført et afgørende boost af udligningen, kom længere frem på grønsværen, investerede nu endnu mere i duellerne, og nu var det faktisk dem, der var farligst.

AGF skal have ros for at spille deres chance lige til fjerde og sidste overtidsminut, men de kom aldrig alvor tæt på i anden halvleg, skulle have slået til i den første halve time af opgøret, hvor hjemmeholdet ikke just lignede kommende finalister. Chancerne var der, men skarpheden sled de igen med, AGFerne.

Det endte altså 1-1, samlet 3-1, Randers FC klar til deres tredje pokalfinale, AGF tæt på at levere et overraskende comeback - og så alligevel til sidst så langt fra at banke døren ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF var altdominerende men smed det næsten væk efter pausen: - Kampbilledet bliver sådan her, når vi ikke scorer til 2-0

Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce