Annonce
Østjylland

Langt om længe: Dato for åbningsfest for letbanen på Djursland er på plads

Nu er der sat dato på en åbningsfest for Aarhus Letbanes kørsel på Djursland-strækningen. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Søndag 12. maj fejres åbningen af letbanens kørsel mellem Aarhus og Grenaa. De første tog forventes at køre inden udgangen af april.

ØSTJYLLAND: Aarhus Letbane er meget tæt på at åbne på strækningen mellem Aarhus og Grenaa.

Det står klart i forbindelse med, at letbanen nu offentliggør en dato for fejringen af åbningen.

Søndag 12. maj har letbanens ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, inviteret transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen til at åbne letbanestrækningen til Grenaa - og samtidig markere afslutningen på etape 1 af Aarhus Letbane.

I slutningen af april forventes de sidste delstrækninger mellem Aarhus og Grenaa samt Lisbjerg og Lystrup åbnet, og dermed er etape 1 af Aarhus Letbane gennemført.

- Nu åbner strækningen mellem Aarhus og Grenaa endelig. Dermed får Djursland en direkte og effektiv forbindelse til Aarhus, der endda strækker sig videre sydpå til Odder. Letbanen gør det nemmere at pendle mellem Aarhus og store dele af Østjylland og styrker dermed den østjyske byregion, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Det har været en lang og til tider besværlig rejse, så det er godt at komme i mål. Baseret på erfaringerne med strækningen mellem Odder og Aarhus ved vi, at Letbanen har været ventetiden værd.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester

Besværlig rejse

Afslutningen på seks års anlægsarbejde fejres søndag 12. maj.

Her kører et særtog kl. 10.08 fra Østbanetorvet i Aarhus til Grenaa.

Ombord vil være Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen, letbanens ejere, Region Midtjylland og Aarhus Kommune repræsenteret ved henholdsvis 1. næstformand for regionsrådet Hanne Roed og borgmester Jacob Bundsgaard, medlemmer af Folketingets transportudvalg, borgmestrene fra letbanekommunerne Norddjurs, Syddjurs og Odder, bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S, formand og direktør for Midttrafik.

Aarhus Letbane var oprindeligt planlagt til at åbne på Djursland i oktober 2017. Men åbningen er blevet udsat i flere omgange.

- Det har været en lang og til tider besværlig rejse, så det er godt at komme i mål. Baseret på erfaringerne med strækningen mellem Odder og Aarhus ved vi, at Letbanen har været ventetiden værd. Med færdiggørelsen af etape 1 har vi lagt grundstenen til Østjyllands svar på S-toget. Letbanen er effektiv, komfortabel og miljøvenlig kollektivtransport og understøtter dermed fortsat vækst i den østjyske byregion, forklarer Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Annonce

Gratis kørsel

På turen fra Østbanetorvet i Aarhus vil særtoget standse på udvalgte stationer og til slut ende i Grenaa.

Her vil Letbanen blive fejret med forskellige festligheder arrangeret af lokale kommuner, foreninger og distriktsråd.

Særtoget forventes at være fremme på Grenaa station kl. ca. 12.30. Der vil nødvendigvis være en række aflysninger, mens særtoget kører.

Til gengæld er der gratis kørsel for passagerer mellem Aarhus H og Grenaa hele dagen.

Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen skal åbne letbanestrækningen mellem Aarhus og Grenaa. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Livsstil

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce