Annonce
Aarhus

Nye p-regler på Banegårdspladsen og Aarhus H: Sådan må du parkere

Taxaholdepladserne med to baner udvides med en enkelt bane, hvor almindelige personbiler ikke må standse. Der bliver heller ikke givet langtidstilladelser til håndværkere på skråparkeringen. Her bliver der fortsat 15 minutters parkering. Foto: Kasper Kudsk
Der er trængsel foran Aarhus H. Nu forbydes langtidsparkering for beboerne og håndværkerne i området. Derudover bliver det forbudt at parkere foran det gamle posthus.
Annonce

AARHUS: P-pladserne på Banegårdspladsen foran Aarhus Hovedbanegård har i det seneste år ofte været optaget af håndværkerbiler, som har haft tilladelse til at holde der hele dagen.

Det er slut nu. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

I løbet af december bliver langtidsparkeringen for håndværkere, der arbejder i området, forbudt, lige som beboere i området heller ikke længere kan drage fordel af den langtidsparkering på de skrå parkeringspladser.

- Det skulle gerne gøre det lettere at hente eller sætte passagerer af samt give bedre forhold til taxier, skriver kommunen.

Annonce

Et ekstra taxa-spor

Stiften har tidligere skrevet om problemet, som har betydet, at den almindelige århusianer har haft meget vanskeligt ved at finde en parkeringsplads, når kusine Katrine skulle følges ned til toget på perronen.

Taxaer har også haft svært ved at finde tilstrækkeligt med pladser. Men taxaerne får nu et ekstra spor at holde i - ved siden af de to faste spor, som hidtil har været forbeholdt taxaerne. Det ekstra taxa p-spor bliver i forlængelse af de to eksisterende, hvor det så bliver forbudt for almindelige biler at holde.

Sådan bliver planen fra december på Banegårdspladsen. Læg mærke til, at al parkering foran det tidligere posthus og indgangen til Aarhus H bliver forbudt. Man må kun sætte familie og venner af - og sige farvel. Illustration: Aarhus Kommune

Det er parkeringslicenserne, som ophæver den tidsbegrænsede parkering og uhensigtsmæssigt optage en p-plads i flere timer, som har optaget mange pladser. De sløjfes nu efter ønske fra taxibranchen.


På den lille plads ved det tidligere posthus laves alle pladserne til afsætnings- og afhentningspladser populært kaldet kys og kør-pladser


På den store plads, hvor pølsevognen fra Børnenes Kontor ligger, vil den nuværende afsætningsbane langs med taxiernes bane altså blive forbeholdt taxierne.

Annonce

Husk P-skive til skråparkering

Den eksisterende skråparkering forbliver, som den er i dag, men fremover skal bilister anvende deres p-skive og respektere de 15 minutters parkeringstid.

Det er med andre ord ikke længere muligt at forlænge parkeringstiden for dem med en parkeringslicens. Færdselstavlerne ændres, og i den forbindelse opsættes der kampagneskilte, som gør opmærksom på dette, oplyser kommunen.

Annonce

Nul parkering ved tidligere posthus

Derudover er der sendt informationsbrev ud til alle med de nævnte licenser. På den lille plads ved det tidligere posthus laves alle pladserne til afsætnings- og afhentningspladser populært kaldet kys og kør-pladser.

Det betyder, at der er tid til at sætte passagerer og eventuelt bagage af, og så køre videre og overlade pladsen til den næste. Det er altså ulovligt at parkere her.

For de bilister, der har brug for længere parkeringstid på grund af et ærinde, henviser kommunen til parkering i Bruuns Galleri, Johannes Bjergs Gade eller Orla Lehmanns Allé.

Ændringerne på pladserne sker i løbet af december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce