Annonce
Aarhus

Langvarig politijagt på tricktyv er slut: 42-årig mand sigtes for 13 tyverier fra ældre i Aarhus

I flere uger har politiet forsøgt at finde en 42-årig mand mistænkt for mange tricktyverier. Onsdag aften gav efterforskningsarbejdet pote. Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix
Betjente anholdt mand uden bopæl på shelterplads i Brabrand. Dermed kulminerede en længere efterforskning af tricktyverier, hvor en mand har narret sig adgang til ældre menneskers boliger. Den 42-årige er nu varetægtsfængslet i fire uger.
Annonce

AARHUS: I tre en halv måned er det gang på gang lykkedes en tricktyv i Aarhus at stjæle fra ældre.

Men nu har politiet anholdt en 42-årig mand, der sigtes for 13 tricktyverier begået i perioden fra 29. marts 2020 og frem til 7. juli.

Den 42-årige mand har i længere tid har været i politiets søgelys. Men manden råder ikke over en fast bopæl, og derfor har det været svært for ordensmagten at finde ham.

Politiet har blandt andet opsøgt steder i Aarhus-området, hvor han kunne opholde sig, ligesom betjentene har talt med personer i mandens omgangskreds i forsøget på at få ham lokaliseret.

Onsdag i denne uge gav indsatsen imidlertid pote, da et tip ledte politiet til en shelterplads i Brabrand. Her fandt betjente den 42-årige, som blev anholdt.

Annonce

Tjek på vand og el

Den 42-årige mand er tidligere dømt for flere tricktyverier.

Ifølge Østjyllands Politi har fremgangmåden ved tyverierne været, at en mand ringede på hos ældre borgere og udgav sig for at være håndværker, vicevært, hjemmehjælper eller lignende.

Manden bad om hjælp til at komme ind i lejligheden. Det skete under påskud af at skulle tjekke eksempelvis vand, el eller varme. Når manden er blevet lukket ind, har han typisk forsøgt at stjæle kontanter fra skuffer, punge eller tasker.

Det seneste tyveri fandt sted i tirsdag, da tyven besøgte en 69-årig kvinde i Tranekærparken i Risskov. Han påstod, at der var sket en vandskade i byggeriet og forvandt med kontanter.

Den 42-årige blev torsdag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Manden erkendte de fleste forhold og blev varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce