Annonce
Navne

Lars Arge er ny generalsekretær i Videnskabernes Selskab

Lars Arge har fået titlen: generalsekretær. Pressefoto

Lars Arge, professor ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og Centerleder for Danmarks Grundforskningsfonds Center for Massive Data Algoritmics (MADALGO), er udnævnt til generalsekretær i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Videnskabernes Selskab har som formål at medvirke til at styrke videnskabens stilling i Danmark. Selskabet ledes af et præsidium på syv personer. I spidsen står præsidenten og gGeneralsekretæren.

- Jeg er meget beæret over at blive valgt til denne vigtige og spændende lederstilling i Videnskabernes Selskab, der repræsenterer toppen af dansk forskning, siger Lars Arge.

Videnskabernes Selskab er en næsten 275 år gammel institution, som blevet grundlagt i 1742 med Kong Christian VI som prorektor for det lærde selskab. Selskabet har ca. 250 indenlandske og 250 udenlandske medlemmer, som fordeler sig med ca. to tredjedele humanistiske og trefemtedele naturvidenskabelige medlemmer.

- Selskabet fungere som et mødested for landets top-forskere. Vi mødes ca. 15 gange om året og har rigtigt mange interessante tværvidenskabelig diskussioner.

Som generalsekretær vil jeg ud over at lede selskabets sekretariat i samarbejde med sekretariatschefen, f.eks. skulle sidde i bedømmelseskomitéer for tildeling af forskellige legater og forskningspriser. Jeg vil forsøge at varetage selskabets interesserer gennem møder med politikere og embedsapparatet, samt generelt i samarbejde med præsidenten være med til at repræsentere selskabet udadtil, fortæller Lars Arge.

Ud over de lukkede møder holder Videnskabernes Selskab en række offentlige arrangementer, symposier og foredrag, f.eks. med Nobelprismodtagere.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Navne

Århusianer kåret til årets madsjæl: Hans måltider har styrket ensomme unge

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce