Annonce
Aarhus

Lars Boje forlader LA: Der er ikke fri konkurrence i partiet

<p>Arkivfoto: Flemming Krogh</p>

Liberal Alliance mister sit eneste byrådsmedlem i Aarhus. Lars Boje Mathiesen forlader partiet og bliver løsgænger.

Liberal Alliances eneste byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje Mathiesen, forlader partiet og bliver løsgænger. Det fortæller politikeren til TV2 | ØSTJYLLAND onsdag aften.
Dermed er Liberal Alliance ikke længere repræsenteret i byrådet i Aarhus.
Annonce
»Jeg kan ikke længere se mig selv i en organisation, der drives med det værdigrundlag og de principper, som man gør i Liberal Alliance. Kløften mellem mine grundholdninger og hvordan, jeg mener, ordentlighed og anstændighed skal være, er simpelthen blevet for stor«, siger Lars Boje Mathiesen til TV2 Østjylland
Lars Boje Mathiesen forlader partiet, fordi han ikke kan få lov til at stille op til Folketinget til et kommende valg. Et ønske han har haft siden februar.
Fredag skrev lokalpolitikeren på sin Facebook-side, at han blot ventede på accept fra kredsbestyrelsen i Østjyllands storkreds i forhold til sit kandidatur. Men storkredsen har siden afvist Lars Boje Mathiesen som kandidat til et kommende folketingsvalg.
Ifølge Lars Boje Mathiesen er han blevet afvist, fordi han er for stor en konkurrent til de andre kandidater i kredsen.
»Hvis man som liberal parti taler om fri konkurrence til befolkningen, så må man også prøve at efterleve det internt i partiet. Det, mener jeg ikke, har været tilfældet. Både omkring mit kandidatur og med andre folks kandidatur«, siger Lars Boje Mathiesen.
For kort tid siden uddybede Lars Boje Mathiesen sin beslutning på Facebook:
»Jeg må også erkende at kløften mellem de værdier partiet bliver ledet efter, og mine grundværdier om anstændighed og ordentlighed, er så stor, at jeg ikke både kan repræsentere partiet og stadig være tro overfor mig selv, min familie, venner og de mennesker, som har vist mig deres tillid ved at stemme på mig. Og den naturlige konsekvens er derfor at vore veje skilles«, skriver politikeren blandt andet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad-profil rykker til Kolding

Annonce