Annonce
forside

Lars Boje Mathiesen: - Det er en umådeligt dårlig idé at opkalde en vej efter Yahya Hassan

Arkivfoto: Flemming Krogh

Den 29. april i år døde den kun 24-årige digter Yahya Hassan. Siden er det blevet foreslået at opkalde en vej efter ham, men ikke alle er lige begejstrede for den idé.

Annonce

Skal Aarhus have en Yahya Hassans Vej eller måske Yahya Hassans Gade? Det spørgsmål diskuteres i øjeblikket heftigt, efter at rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R) kort efter den unge digters død foreslog at opkalde en vej i Aarhus efter Yahya Hassan.

Mandag morgen talte Radio4 med Nye Borgerliges kulturordfører, Lars Boje Mathiesen, om forslaget.

- Jeg synes ikke kun, at det er en dårlig idé. Det er en umådeligt dårlig idé, at vi skal til at opkalde en vej efter Yahya Hassan. Det kan godt være, at han har udgivet to digtsamlinger, hvor den ene var relevant og den anden måske ikke så meget, lyder det fra folketingspolitikeren.

- Men når man giver folk en vej, så hylder man en person for deres liv og for deres betydning for samfundet. De seneste år er han jo mest kendt for at være seriekriminel, og jeg ser ingen grund til, at vi skal putte en seriekriminels navn på en vej. Jeg synes simpelthen, det er en latterliggørelse over for de ofre, der er for hans kriminalitet.

Yahya Hassan var dog ikke den første digter i Danmark, der også blev dømt for kriminelle handlinger. I indslaget fra Radio4 nævnes Dan Turèll, der i 1986 blev dømt for skattesvig og alligevel fik opkaldt to pladser efter sig.

Det rykker dog ikke ved Lars Boje Mathiesens holdning til Yahya Hassan.

- Hvad er det næste? Er det, at vi skal have en Peter Lundin Allé? Jeg ved godt, at nu har han lavet nogle makabre mord, men hvad nu hvis han laver to bestsellere og nogle rigtig gode romaner, skal vi så også til at hylde ham for hans forfatterskab bagefter? Altså det er en meget meget dårlig idé, som Rabih er kommet med, og det er jo ikke tilfældigt, at det kommer fra ham, og derfor skal man nok bare putte det i skuffen igen.

Lyt herunder til det fulde indslag fra Radio4.

Radio4 har efterfølgende talt med kulturrådmand i kommunen, Rabih Azad-Ahmad, om hans forslag om at hylde Yahya Hassan med en vej eller en plads. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Aarhus

Voldsom vækst: Største stigning af corona-smittede i flere måneder

Annonce