Annonce
Aarhus

Lars Boje Mathiesen dropper byrådet

Lars Boje Mathiesen skiftede fra Liberal Alliance til løsgænger i byrådet og blev senere medlem af Nye Borgerlige. Nu vil han hellere i Folketinget. Foto: Flemming Krogh

Nye Borgerliges medlem af Aarhus Byråd satser alt på at komme i Folketinget. Derfor genopstiller han ikke til byrådsvalget.

AARHUS: For en uge siden blev han valgt som spidskandidat for det nye parti, Nye Borgerlige, til byrådsvalget i Aarhus til november. Men her blot en uge efter trækker lærer Lars Boje Mathiesen, Harlev, sig igen fra kandidaturet for i stedet at arbejde på at komme i Folketinget. Det meddeler han på sin Facebook-side.

- Jeg bruger i gennemsnit 35 timer om ugen på mit byrådsarbejde. Den tid bruger jeg gerne, for jeg har den største respekt for det mandat og den tillid, I har givet mig. Jeg vil derfor ikke kunne se jer i øjnene, hvis jeg ikke længere kan levere det, som I fortjener og forventer. Derfor har jeg valg ikke at stille op til det kommende kommunalvalg i Aarhus, skriver Lars Boje Mathiesen på sin Facebook-side.

Er du bange for ikke at blive genvalgt til byrådet, fordi det er et nyt parti?

- Nej, sådan tænker jeg slet ikke. Hvis jeg gjorde det, skulle jeg være blevet i Liberal Alliance og være gået efter en rådmandpost til 900.000 kr. om året. Nej, det er alene fordi jeg som medlem af ledelsen i Nye Borgerlige ved, at det kan blive et så krævende job i Folketinget, at jeg ikke samtidig vil kunne yde som jeg gerne vil i byrådet, siger Lars Boje Mathiesen.

Annonce

Vraget af LA

Lars Boje Mathiesen blev ved byrådsvalget i november 2013 valgt til Aarhus Byråd for Liberal Alliance. Men efter i mere end et halvt år at have arbejdet forgæves på at blive folketingskandidat forlod han i september 2016 Liberal Alliance i vrede og skuffelse med ordene:

- Siden jeg meddelte mit kandidatur til Folketinget har jeg tydeligt mærket, hvordan man har modarbejdet det på forskellige måder, som jeg ikke synes var særlig demokratiske. Det kulminerede i, at man til sidst valgte ikke at godkende mig, sagde Lars Boje Mathiesen 22. september 2016, og forlod partiet.

Derefter blev han løsgænger og kort efter meldte han sig ind i Nye Borgerlige og blev siddende i Aarhus Byråd. Det gav en vis debat, da han ønskede godkendt i byrådet, at han nu sad som repræsentant for Nye Borgerlige. Flere politikere fra andre partier havde svært ved at godkende et nyt parti i byrådet, uden at det var kommet ind ved et valg. Enhedslisten stemte imod og de konservatives leder, Marc Perera Christensen sagde, at han ville acceptere det denne gang, men at Konservative ikke i kommende valgperioder vil godkende nye partier i byrådet, uden at de er kommet ind ved et valg.

I byrådet året ud

Lars Boje Mathiesen vil fortsat i Folketinget, og det er som omtalt begrundelsen for, at han ikke genopstiller i byrådet:

- Danmark står overfor massive udfordringer, og jeg mener, jeg bedst kan bidrage med løsninger til disse igennem det landspolitiske. Jeg har visioner for et bedre Danmark. Og der kommer et valg til Folketinget senest i foråret 2019, hvor jeg vil være klar, siger Lars Boje, der gerne omtaler sig selv som "øst-jydernes og danskernes vagthund."

Han fastslår, at han bliver siddende i byrådet året ud.

- Og jeg kan garantere for, at jeg ikke sætter tempoet ned. Jeg vil fortsat komme med alternativer til den førte politik, og konstant blive ved med at ruske op i byrådet.

Hos Nye Borgerliges vælgerforening i Aarhus kom Lars Boje Mathiesens beslutning om - blot en uge efter opstillingen - alligevel ikke at stille op til byrådet som en overraskelse.

- Det er vi kede af, for Lars har været en god profil, men det har vi valgt at acceptere, og vi er glade for at han bliver siddende tiden ud og taler vores sag, siger Aarhus-formand Thomas Eilertsen.

Ifølge ham vil Nye Borgerlige nu gå på jagt efter en ny spidskandidat til byrådsvalget.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce