Annonce
Aarhus

Lars Boje Mathiesen: - Det er historisk

Lars Boje Mathiesen er ikke i tvivl om, at hans erfaring fra Aarhus Byråd - blandt andet på handicapområdet - vil kunne bidrage til at skabe en mere nærværende og boprgerlig politik på Christiansborg. PR-foto
Lars Boje Mathiesen vil nu virkelig tegne det borgerlige Danmark for Nye Borgerlige i Folketinget. Harlev-læreren kalder partiets gennembrud historisk.

AARHUS: Lars Boje Mathiesen havde en god fornemmelse, som man siger, da Århus Stiftstidende fangede ham tidligt torsdag morgen. Og dem gode fornemmelsen holdt, da det viste sig, at den 44-årige folkeskolelærer fik Nye Borgerliges nye mandat i Østjyllands Storkreds.

2.372 personlige stemmer blev det til.

Nye Borgerlige kom i Folketinget med fire mandater. Pernille Vermunds parti trodsede spærregrænsen, og i Østjyllands Storkreds blev det til nøjagtig to procent af de afgivne stemmer til partiet, der har eksisteret i tre år. Det betyder, at det tidligere medlem af Aarhus Byråd, Lars Boje Mathiesen, der også har en fortid i Liberal Alliance, får en ny arbejdsplads på Christiansborg.

- Det er historisk. Et nyt parti er ikke strøget direkte ind i Folketinget siden 1973. Det vil sige, vi har skrevet Danmarkshistorie, for da Alternativet kom ind sidste år var der mange af deres medlemmer jo tidligere medlemmer af Folketinget. Vi står for noget helt nyt. Det er første gang igennem ti folketingsvalg, at det er sket, sagde Lars Boje Mathiesen.

Vil gerne beholde lærer-job

Lars Boje, der har haft orlov under valgkampen, ærgrer sig egentlig kun over én ting oven på valgnatten. At Nye Borgerlige ikke fik otte mandater.

- Så kunne jeg bedre have beholdt mit job på Ellevangsskolen. Eller nogle timer af det. Nu bliver arbejdsbyrden i Folketinget nok for stor, når vi kun er fire medlemmer. Men det ville være sundt, at flere har et job og dermed kontakt med omverdenen, når de kommer i Folketinget. Jeg har siddet med i bestyrelser i store millionvirksomheder, været bartender, hvor bistandsklienten sad på den anden side, og meget mere. Det er godt, der kommer liv udefra ind på Christiansborg, siger Lars Boje Mathiesen, der bor i Harlev sammen med sin kæreste og to små børn, Anne på to år og Agnes på fem år.

- Jeg skal til at pendle frem og tilbage. Men der er der jo så mange danskere, der gør til daglig, så på den måde skal folk ikke have ondt af mig, fortalte Lars Boje Mathiensen, der nu skal have en aftale med sin arbejdsgiver om sine klassers eksamen, inden han tager springet til et nyt liv.

Annonce

De borgerlige vælgere er blevet svigtet

Han vil bruge sit mandat på at puste nye borgerlige vinde ind i Folketinget.

- De borgerlige vælgere er i den grad blevet svigtet de seneste fire år. Nye Borgerlige skal være den borgerlige stemme, som Christiansborg trænger gevaldigt til. Der er ikke noget at sige til, at de borgerlige vælgere følte sig svigtet på valgdagen. Ingen af de såkaldte borgerlige partier har levet op til, hvad man kan forvente. Personligt vil jeg bidrage med 25 års erfaring fra både det offentlige og det private erhvervsliv, lyder Lars Boje Mathiesens analyse.

- Vælgerne har oplevet, at mange midler slet ikke er nået ud til dem. At være borgerlig er blandt andet også at se på handicap-området, hvilket jeg har, og min tid som byrådsmedlem er en erfaring, jeg kan bruge i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce