Annonce
Aarhus

Lars Løkke: Gellerup viser vejen

På rundtur i Gellerup torsdag glædede statsminister Lars Løkke Rasmussen sig over, at gravemaskiner, håndværkere og private investorer er rykket ind og tager del i omdannelsen af det udsatte boligområde. Foto: Jens Thaysen.

Omdannelsen af Gellerup imponerer statsminister Lars Løkke Rasmussen, der torsdag var på rundtur i det århusianske boligområde. Han mener, at andre byer med ghettoområder kan lære meget af den vej, man er gået i Gellerup for at få en langt mere blandet beboersammensætning.

AARHUS: Aarhus viser vejen med omdannelsen af Gellerup og Toveshøj til et langt mere blandet boligområde med forskellige boligtyper og ejerformer.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, efter at han torsdag eftermiddag var på en to timer lang rundtur i Gellerup som en opfølgning på sin og regeringens ghettoplan: "Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030."

På rundturen talte han blandt andre med repræsentanter fra Svanen Gruppen, der er i gang med at bygge i alt 428 leje- og ejerboliger i Gellerup ud mod Ringvejen, han mødtes med lokalpolitiet på stationen i City Vest, og han havde en længere snak med kvinder fra gruppen Bydelsmødrene, der hjælper og støtter kvinder, der lever isoleret.

Og statsministeren var bestemt ikke utilfreds med, hvad han så og hørte.

Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), der selv er vokset op i Gellerup og boede der i mere end 30 år, var guide, da statsministeren besøgte Gellerup for at se, hvordan det store boligområde er ved at blive forandret. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Viljen til forandring

- Der er sket rigtig meget i Gellerup, siden jeg var her sidst. Forandringen er tydelig, men ting tager tid. Gellerup er ikke i mål endnu, men man forfølger et mål om, at kun 30 procent af boligerne i fremtiden skal være almene familieboliger. Det er mere ambitiøst end regeringens plan, hvor målet er at komme ned på 40 procent, siger Lars Løkke Rasmussen.

Så i forhold til Gellerup sparker I en åben dør ind med ghettoplanen?

- Ja, det kan du godt sige. I Gellerup har viljen til forandring været der længe, fem blokke er revet ned, private investorer bygger nyt, og der rykker snart 1.000 kommunale arbejdspladser ind.

- Gellerup har flyttet sig, men mange af landets andre ghetto-områder er stadig, hvor Gellerup var engang, siger statsministeren, der anbefaler kommuner og boligforeninger at tage på studietur til Gellerup for at hente inspiration.

Der var kaffe på kanden og marcipanbrød i skålen, da statsministeren mødtes med Bydelsmødrene i Gellerup og fik en længere snak med dem i enerum. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Et hyggeligt sted at bo

Et sted på statsministerens rute havde en lille flok børn fra en fritidsklub taget opstilling med små Dannebrogsflag: De ville også godt have haft ham med indenfor i deres klub men måtte nøjes med en lille snak med statsministeren, der blandt andet spurgte, hvad de synes om at bo i Gellerup.

Og svaret lød:

- Det er hyggeligt at bo her i Gellerup.

Det har givet større tryghed i Gellerup, at området er blevet åbnet mod resten af byen, og at den høje bevoksning langs stierne er ryddet, lød det blandt andet fra lokalpolitiet, da statsministeren mødtes med politidirektør Helle Kyndesen og folk fra lokalpolitiet på stationen i City Vest. Foto: Jens Thaysen
Hov! Det er da statsministeren lige her midt i Gellerup. Så er det bar med at få taget et foto. Foto: Jens Thaysen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce