Annonce
Østjylland

Lars Løkke kom susende forbi

Venstre og erhvervsfolk fra Udvikling Odder mødte talstærkt op, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i andet forsøg besøgte System TM for at se virksomheden og diskutere vilkår for erhvervslivet.

Første forsøg var planlagt som et offentligt møde, men på grund af terrorhandlingerne i Paris, måtte Lars Løkke Rasmussen aflyse med kort varsel.

Annonce

Besøget var intensivt - her blev tiden ikke spildt på kaffepauser - og han fik mange input med hjem til Christiansborg fra administrerende direktør Jan Samuelsen Jensen.

Det var især to budskaber, direktøren havde på hjerte:

»Vi mangler arbejdskraft. Vi kan ikke få de elever og praktikanter, vi har plads til. Der mangler simpelthen arbejdskraft med de rette kompetencer både på ingeiørniveau og inden for forskellige grene af håndværk. Det er faktisk en kritisk situation,«

Dt andet budskab handlede om beskatning:

»Vi har mange medarbejdere, der rejser en stor del af året. Beskatningen er for hård og der mangler fradrag for den type arbejde. ellers er der ingen, der gider være væk i mange uger, når fortjenesten forsvinder i topskat. Det er ikke fordi lønningerne ligger for højt, det er fordi vores medarbejdere arbejder så meget,« sagde han.

Lars Løkke Rasmussen fik en grundig rundvisning på virksomheden, der laver systemer til forarbejdning og stabling af trævarer. Virksomheden eksporterer til hele verden, og Lars Løkke Rasmussen var synligt imponeret over, hvor godt den klarer sig på det internationale marked. Han fik f.eks demonstreret en maskine - et automatisk afkorteranlæg - med skanner og tre save. Den sorterer selv træet, finder knaster og fejl, skærer det væk og skærer med lynets hast det brugbare træ op i nøjagtigt de stykker, man ønsker. Den erstatter 80 manuelle operatører, og derfor er den også salgbar i tredjeverdenslande.

Venstrelederen takkede for besøget:

»Det er fascinerende at se ingeniørkunst og håndværk gå op i en højere enhed. Jeg vil gerne arbejde for at sikre, at vi har den nødvendige og veluddannede arbejdskraft til rådighed.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce