Annonce
Indland

Lars Larsen køber bøfhuskonges gigantiske jagtejendom

Lars Larsen Group, der blandt andet omfatter Jysk, ejer halvdelen af Vision Properties, der har købt den store jagtejendom, som Jensens Bøfhus-koncernen og Palle Skov Jensen har haft til salg siden forsommeren 2017. Arkivfoto

Palle Skov Jensen og Jensens Bøfhus har fået solgt deres store jagtejendom ved Bogense. Køber er et selskab, der er halvt ejet af ejeren af Jysk-koncernen, Lars Larsen.

Den store jagtejendom, som Jensens Bøfhus-koncernen og Palle Skov Jensen har haft til salg siden forsommeren 2017 er solgt til selskabet Vision Properties.

Det bekræfter Jysk-koncernens informationsdirektør Rune Jungberg Pedersen overfor Fyens.dk.

Lars Larsen Group, der blandt andet omfatter Jysk, ejer halvdelen af Vision Properties. Den handen halvdel ejes af Schou Ejendomme i Sønderjylland.

Ejendommen, der ligger ved Skåstrup vest for Bogense, er en af Danmarks største jagtejendomme. Den har beboelse og 251 hektar med fortrinsvis uopdyrket jord, der er blevet brugt til store jagter. Den er naturskøn med meget skov og beliggende lige ud til Lillebælt.

Den blev oprindeligt sat til salg i maj 2017 til 59 millioner kroner, men i oktober blev prisen sat 10 millioner kroner ned. Senere blev ejendommen helt fjernet fra ejendomsmæglerens hjemmeside. Salgsprisen er ikke oplyst, og salget kan endnu ikke ses i de officielle registre.

Den samlede ejendom består af mange bidder, nogle er ejet af Palle Skov Jensen personligt, mens andre ejes af Jensens Bøfhus-koncernen - som Palle Skov Jensen også ejer.

Salget af ejendommen sker blandt andet for at styrke den hårdt pressede likviditet i den kriseramte restaurant-koncern, som også har solgt store mængder kunst samt sit hovedsæde, det tidligere Restaurant Skoven i Fruens Bøge i Odense.

Annonce
Jagtejendommen ved Bogense har hidtil været ejet af Jensens Bøfhus samt Palle Skov Jensen i fællesskab. Prisen var oprindeligt 59 millioner kroner, men blev senere sat ned til 49 millioner kroner. Salgsprisen kendes ikke endnu. Luftfoto: Cowi. Grafik Mikkel Damsgård Petersen

Det er ikke lykkedes at få yderligere kommentarer til ejendomskøbet fra Lars Larsen eller andre i hans virksomheder.

Vision Properties drives tilsyneladende af Lars Larsens medejer, Schou Ejendomme, som er en del af Schou Holding, der er ejet af sønderjyden Jørgen Schou og hans familie. Ifølge dens hjemmeside, har virksomheden investeret i mange ejendomme, golfbanedrift og skovdrift. Herudover er har den interesser i blandt andet online auktioner, non-food engros, professionel hestesport samt bil- og lastbilsalg.

Vision Properties ejer i forvejen en lang række ejendomme især i hovedstadsområdet. Desuden ejer selskabet golfbanen Royal Oak ved Rødding. I 2017 havde selskabet et overskud på 51 millioner kroner før skat, og en egenkapital på 110 millioner kroner. Det ejede forskellige aktiver for næsten 700 millioner kroner.ateres)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce