Annonce
Leder

Lars Larsen var et forbillede som forretningsmand og menneske

Lars Larsen støttede ikke hvem som helst. Hvis nogen havde fået en god idé og bad om penge til projektet, spurgte han altid først, hvad de selv havde ydet.

Annonce

Lars Larsen er et godt eksempel på, hvad snusfornuft, gode ideer, dygtighed, entreprenørskab og vedholdenhed kan føre til. I en alder af 71 år er hele Danmarks dynekonge død, og han efterlader et imperium til sine arvinger, sin familie. Vi kender ham alle, og vi kender vel ikke nogen, der ikke kunne lide ham, omend de fleste kun kendte ham på afstand.

Det er værd at lægge mærke til, at Lars Larsen ikke bare efterlader sig en sum penge, som arvingerne kan arbejde videre med. Han efterlader sig en hel række virksomheder, fordi han aldrig er forfaldet til at sælge sine store værdier til en kapitalfond for at leve af sine penge. Han interesserede sig til det sidste for butikken, og han følte et fællesskab med det samfund, han var en del af. Han flyttede heller ikke i skattely som så mange andre, men bevarede sin bolig ud til vandet i det dejlige Silkeborg.

Her i området er det interessant, at kimen til det hele blev lagt på Silkeborgvej i Aarhus, og at en århusianer var manden, der fandt på den enkle og let forståelige tv-reklame, som gjorde Lars Larsen landskendt for længe siden. "Godaw, jeg hedder Lars Larsen. Jeg har et godt tilbud til dig". Den er også et bevis på, at det enkle er det geniale. Alt behøver ikke være kompliceret eller sofistikeret for at blive stort.

Lars Larsen skaffede ikke alene penge til landet og beskæftigelse til tusindvis af mennesker. Han støttede også andre, der havde brug for det. Men han støttede ikke hvem som helst. Hvis nogen havde fået en god idé og bad om penge til projektet, spurgte han altid først, hvad de selv havde ydet. Om de havde sat noget på spil, hus og hjem, for eksempel, før de var kommet til ham. Han ville have, at folk skulle lægge sjæl og risiko i, ligesom han selv havde gjort.

Med tiden bredte han sig langt ud over sengetøjslageret. Listen over hans forretninger er lang. Han kunne udfolde sig i den grad, fordi han havde råd til at tabe penge i håb om, at det hele ville blive en god forretning med tiden. Det er det meste blevet. Han var et forbillede som forretningsmand og menneske.

Hans Petersen, journalistFoto: Axel Schütt
Annonce
Aarhus

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce