x
Annonce
Kultur

Lars von Trier-stjerne synger i Aarhus Domkirke

Norske Tuva Semmingsen er blandt andet kendt for soundtracket til Lars von Triers film "Antichrist". I påsken skal hun synge i Aarhus Domkirke, når Aarhus Bach Selskab opfører J.S. Bachs "Johannespassionen". PR-foto

AARHUS: Den norske operastjerne Tuva Semmingsen gæster Aarhus Domkirke i 7. april klokken 19.30, når Aarhus Bach Selskab opfører J.S. Bachs "Johannespassionen" i anledning af påsken.

Tuva Semmingsen er blandt andet kendt for soundtracket til Lars von Triers film "Antichrist".

- Det var en meget speciel oplevelse, fortæller hun i en pressemeddelelse.

- Hele filmen var klippet færdig, men til en særligt ubehagelig scene manglede han musik med en mere rå lyd.

Operasangeren fik tilbud om at se scenen, mens de indspillede, men valgte det fra. Hun skulle lægge stemme til en scene, hvor en dreng falder ud ad et vindue.

- Havde jeg vidst det, er jeg ikke sikker på, at jeg kunne gennemføre, da min egen søn havde pådraget sig åbent kraniebrud ved et fald kun et par måneder forinden, fortæller hun.

Til koncerten skal Tuva Semmingsen synge den gribende arie "Es ist vollbracht".

De øvrige medvirkende er Helle Gössler, sopran, Nicolai Nørgaard Christensen, tenor, Lauritz Jakob Thomsen som Jesus og Jakob Vad som Pilatus.

Carsten Seyer-Hansen dirigerer Aarhus Domkirkes kantori, Skt. Clemens drengekor og Aarhus Bach-Orkester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce