Annonce
Mad

Lasertryk-stiftere i nyt eventyr: Brændefyret, digital pizza

Anders Grønborg og Esben Mols Kabell er stifterne af Lasertryk.dk. Nu er de også gået ind i pizzabranchen. Foto: Axel Schütt
De har kæmpe succes med digitale tryksager, og nu skal erfaringerne overføres til noget ganske andet. Stifterne af århusianske Lasertryk.dk er gået ind i pizzabranchen.

AARHUS: Sammen har de på få år opbygget en succesfuld virksomhed med alverdens tryksager som kalendere, plakater og visitkort.

Anders Grønborg og Esben Mols Kabell står bag århusianske Lasertryk.dk, der sidste år havde en omsætning på mere end 360 millioner kroner og et overskud efter skat på godt 25 millioner kroner.

Produktet i makkerparrets nyeste eventyr er også fladt som tryksager, for parret har kastet sig ind i fastfoodbranchen med pizzeriaet Ild.pizza i det nordlige Aarhus. Og selvom branchen er markant anderledes, end den de er vant til, er der alligevel en række lighedspunkter, de tager med sig.

For det første foregår bestillingen og betalingen, som navnet med et punktum i antyder, digitalt. Og kun digitalt. Kommer man ind i forretningen og vil bestille ved disken, bliver man bedt om at gøre det digitalt, for kasseapparat er der ikke noget af, så der er ingen kære mor.

For det andet designer man ligesom på Lasertryk.dk sit eget produkt digitalt, ligesom der er en række andre digitale muligheder og services på web-adressen.

- Man får for eksempel automatisk sin egen pizzakonto med et loyalitetsprogram og et personligt menukort, hvor kan navngive sine egne pizzaer, og så kan man bare genbestille med navnet næste gang, forklarer Anders Grønborg.

Man kan få masser af lækker pizza i Aarhus, men det kniber mere i udkanten af byen og i forstæderne. Vi vil lave pizza der, hvor folk bor.

Esben Mols Kabell, Ild.pizza

Rundtur i maskinen

Godt nok kan man efterhånden rigtig meget digitalt, men at producere en pizza kræver stadig god, gammeldags håndkraft.

Og så alligevel ikke.

For Ild.pizza har investeret en kvart million kroner i en roterende pizzaovn, der ikke bare fylder det samme som en mindre personbil, men også kan sprøjte pizzaer ud på stribe. 150 i timen, når der er tryk på.

- Vi kan styre temperaturen helt nøjagtigt, da den kører på både gas og brænde, og alt er programmeret præcist på sekunder. Efter to minutter og tredive, så bipper ovnen, og så er pizzaen færdig, fortæller Esben Mols Kabell.

- Alle skal kunne betjene den, og sådan har vi det med alle vores maskiner og vores systemer. Dejene formes af en maskine, og alle ingredienser har numre i stedet for navne.

Annonce

Kvalitet til forstæderne

Planen med Ild.pizza er nemlig ikke kun at servicere borgerne i Aarhus Nord, men at udbrede konceptet til flere byer i Østjylland og måske mere.

- Man kan få masser af lækker pizza i Aarhus, men det kniber mere i udkanten af byen og i forstæderne. Vi vil lave pizza der, hvor folk bor. Pizza man ved, hvornår står klar, og som er let at hente. Vi har planer om et centralt køkken, og så pizzeriaer, hvor pizzaerne laves og bages. Lidt ligesom koncepterne på Lagkagehuset og Mcdonald’s, siger Esben Mols Kabell.

Ikke mindst vil de to iværksættere lave god pizza, og derfor har de allieret sig med ingen ringere end en tidligere pizza-verdensmester, selvfølgelig fra Italien, Marco Fuso.

- Han var her i tre dage, og man må sige, at han er pizzanørd til det ekstreme. Han kasserede straks vores mel, købte nyt og lærte os processen helt ned i mindste detalje, hvor ting skal foregå på sekunder og ændres alt efter vejret udenfor. Han har virkelig styr på sine ting, og jeg synes, vi har fået lavet en helt perfekt bund, der både er luftig og sprød, lyder det fra Anders Grønborg.

Ild.pizza ligger tæt ved Ikea på P.O. Pedersens Vej - i lokalerne hvor Lasertryk.dk begyndte tryksagseventyret.

Pizzaovnen er både gas- og brændefyret, har roterende stenbund og koster omkring en hvart million kroner. Foto: Axel Schütt
Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Lysmaster, lugte og larm: Her var der også problemer med naboen

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce