Annonce
Østjylland

Efter lastbil i brand på E45: Alle spor åbne og normal trafik

Der var onsdag morgen brand i en lastbil. Det påvirker trafikken på E45 i de tidligere morgentimer mellem Skanderborg V og Skanderborg S. Foto: Martin Ravn

Alle spor er åbne og trafikken afvikles normalt igen. Sådan lyder meldingen fra Vejdirektoratet onsdag morgen klokken 8.

Der var ellers køkørsel og forsinkelse på op til 10 minutter på E45 i sydgående retning mellem Aarhus og Horsens flere timer onsdag morgen.

Det skyldtes, at en lastbil onsdag morgen ved halv fem-tiden brød i brand. Det skabte køkørsel i de tidligere morgentimer, som prægede trafikken det meste af morgenen på Østjyske Motorvej mellem frakørsel Skanderborg V og frakørsel Skanderborg S.

Branden i lastbilen var kort før klokken 6 slukket, men politi og redningsmandskab arbejdede på stedet til omkring klokken halv otte, og der var derfor kun ét spor åbent i en længere periode.

Den brændte lastbil holdt tidligere på morgenen i nødsporet omkring frakørsel Skanderborg S, og frakørselsrampen var derfor spærret flere timer, men klokken halv otte er rampen igen åben for trafik.

Lastbilen brød i brand i samme område, som der i øjeblikket asfalteres på E45, og der er derfor i forvejen nedsat hastighed på strækningen. Kombinationen af asfaltarbejdet og den brændte lastbil skabte derfor køkørsel onsdag morgen.

Oprydningsarbejdet er klokken 07.40 afsluttet, og trafikken afvikles klokken otte normalt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce