Annonce
Aarhus

Latinerkvarteret fester med champagne, moules frites, velo solex kørsel og franske stuepiger

I år er Mejlgade del af Latinerfestivalen, som byder på aktiviteter for hele familien. Arkivfoto: Kim Haugaard
Originalt program med Café Kølbert, tjenerløb, biler og en masse andet i byens gamle kvarter.

AARHUS: Mejlgade og de unge fester med for første gang, når Latinerkvarteret i det gamle Aarhus lørdag holder Latinerfestival.

Og det vil ikke gå stille af med et originalt program.

Allerede fra morgenstunden ruller Café Kølberts underfundige tjener sig ud, når der er gratis morgenbord i Graven kl. 9-10.

Derudover bliver der Parisermarked i hele Rosensgade, hvor flere end 60 designere og kunsthåndværkere udstiller.

Det er også altid festligt, når der er Tjenerløb, og hele kvarterets cafeer og restauranter dyster om pokalen i det udfordrende løb.

Der er masser af livemusik på programmet hele dagen og fra to scener: Pustervig Torv og Royal-scenen.

I år er der noget særligt for de unge. Der bliver en ungdomsscene i Guldsmedgade. Kvarteret har indledt et samarbejde med det århusianske Grobund Bandakademi, som får deres egen scene, hvorfra unge talenter udfolder sig.

Annonce

Latinerfestival

  • Latinerfestival for 8. gang lørdag 25. maj kl. 11-17.
  • Gratis morgenbord kl. 9-10.
  • Latinerkvarteret, Aarhus.

Rykker ud i gaden

Mejlgade har for første gang meldt sig til at være med og vil feste på fransk.

Og der er flere nyheder. Efter tilladelse fra Aarhus Kommune rykker butikkerne ud i gaden med musik og god stemning på parkeringspladserne i den øvre del af Guldsmedgade.

Dansk Citroënklub stiller med franske biler med alt fra en Citroën HY, et salatfad, til Citroën CX og ikke mindst de klassiske 2CV’ere.

Kvarteret vil emme af livemusik, DJ’s, champagne, moules frites, velo solex kørsel, gak og gøgl, østers, gratis latinerballoner, smagsprøver, vinsmagning, hygge med franske puslespil, de franske stuepiger og stemning i butikkerne og på gadehjørnerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce