Annonce
Navne

Laudrup-familiens lillebror fylder 50 år

Brian Laudrup har spillet 82 kampe for det danske landshold og scoret 21 mål. Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Brian Laudrup har vundet fodbold-EM med Danmark og tilskuernes begejstring i alle de klubber, han har spillet. Fredag 22. februar fylder han 50 år.

50 I 1992 vandt han sammen med det danske landshold EM-guld, spillede sig på turneringens hold og strøg ind som nummer fem på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) liste over de bedste spillere i verden.

Brian Laudrup har med sine hurtige finter og sit enorme talent vundet danskernes hjerter og tilskuernes begejstring. Fredag 22. februar fylder han 50 år.

I Danmark er det næsten kun kongefamilien, der har fået mere omtale end familien Laudrup. Far Finn Laudrup er tidligere landsholdsspiller, og storebror Michael Laudrup taler for sig selv.

Brian Laudrup havde derfor noget at leve op til, da han indledte sin professionelle fodboldkarriere. Men det lykkedes til fulde.

Efter at have startet karrieren i Brøndby drog han i 1989 til Tyskland, hvor han først spillede i Bayer Uerdingen og derefter i storklubben Bayern München, hvor han vandt det tyske mesterskab.

Derefter gik turen til italienske Fiorentina og AC Milan, inden det blev til fire år i den skotske klub Rangers FC. Karrieren blev sluttet af i Chelsea, FC København og Ajax.

Brian Laudrup spillede 82 kampe for det danske landshold, og han scorede 21 mål.

Et af målene faldt i VM-kvartfinalen mod Brasilien i 1998, og 2-3-nederlaget blev også den sidste kamp i den rød-hvide trøje for både Brian og Michael Laudrup. De to brødre omfavnede hinanden efter det sidste fløjt, og det blev symbolet på to legender, der takkede af, og dansk fodbold har ikke siden været helt det samme.

Brian Laudrup blev optaget i Fodboldens Hall of Fame i 2012. Han er blevet kåret som årets spiller i Danmark fire gange. Han opnåede den samme titel i Skotland to gange som den første ikkebritiske spiller nogensinde.

Da han var 31 år, satte en skade en stopper for hans aktive fodboldkarriere. Men Brian Laudrup har siden arbejdet som fodboldkommentator og har tidligere drevet fodboldcamps.

Han er gift med Mette Laudrup og har to børn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce