Annonce
Østjylland

Laurbjerg får sin vilje: Byens togstation genåbnes i 2021

Det er endnu ikke besluttet om det kommende trinbræt ved Laurbjerg Station skal være en skrabet udgave, som ses her, eller om der udover den obligatoriske rejsekortstander skal være både billetautomat, elevatorer, affaldsspande og stationsskilte på stedet. Illustration: Banedanmark

Et politisk flertal uden om regeringen har i november modtaget det beslutningsgrundlag, der skal gøre det muligt at genåbne Laurbjerg Station i Favrskov Kommune. Den nye station skal ifølge planen tages i brug med udgangen af 2021.

Laurbjerg: Efter en årelang kamp for at bringe Laurbjerg tilbage på sporet som stationsby i Danmark kan borgergruppen "Trinbrættet tilbage til Laurbjerg" nu endelig juble over at have nået sit mål.

I november modtog "bedre og billigere"-forligskredsen (DF, S, SF, EL og RV), som ønsker Laurbjerg Station genåbnet, det beslutningsgrundlag fra Banedanmark, der baner vejen for genåbningen af stationen.

Planen er, at den nye station i Laurbjerg vil blive placeret umiddelbart nordvest for Sønderalle og med adgang til to nye sideperroner via stiforbindelser fra den oprindelige perrontunnel, som er en del af Sønderalle i dag.

Stationen skal fra udgangen af 2021 betjenes i halvtimesdrift af regionaltog på strækningen Aarhus-Langå-Viborg. Det vil følge beslutningsgrundlaget gøre det muligt for passagerer at benytte regionaltog mod henholdsvis Aarhus H og Struer via Langå, ligesom de vil kunne opnå forbindelse til Intercitytogene ved togskifte i enten Aarhus eller Langå.

En gevinst for hele området

Birgit Liin, der er formand for borgergruppen "Trinbrættet tilbage til Laurbjerg" samt byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Kommune, glæder sig over, at et politisk flertal på Christiansborg nu har givet grønt lys til genåbningen af Laurbjerg Station.

- Det betyder helt enormt meget for os som mindre bysamfund, at vi bliver koblet bedre sammen med de omkringliggende byer i vores kommune, men også med Aarhus, Langå og Viborg. Det er en gevinst for hele området, siger hun.

Birgit Liin påpeger, at drømmen om at få genåbnet Laurbjerg Station nok ikke var blevet til virkelighed, hvis ikke borgergruppen havde fået opbakning fra Favrskov Kommune, der også yder medfinansiering i forbindelse med projektet. Desuden fremhæver hun, at man gennem hele forløbet har haft et godt samarbejde med Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce