Annonce
Østjylland

Laurbjerg får sin vilje: Byens togstation genåbnes i 2021

Det er endnu ikke besluttet om det kommende trinbræt ved Laurbjerg Station skal være en skrabet udgave, som ses her, eller om der udover den obligatoriske rejsekortstander skal være både billetautomat, elevatorer, affaldsspande og stationsskilte på stedet. Illustration: Banedanmark

Et politisk flertal uden om regeringen har i november modtaget det beslutningsgrundlag, der skal gøre det muligt at genåbne Laurbjerg Station i Favrskov Kommune. Den nye station skal ifølge planen tages i brug med udgangen af 2021.

Annonce

Laurbjerg: Efter en årelang kamp for at bringe Laurbjerg tilbage på sporet som stationsby i Danmark kan borgergruppen "Trinbrættet tilbage til Laurbjerg" nu endelig juble over at have nået sit mål.

I november modtog "bedre og billigere"-forligskredsen (DF, S, SF, EL og RV), som ønsker Laurbjerg Station genåbnet, det beslutningsgrundlag fra Banedanmark, der baner vejen for genåbningen af stationen.

Planen er, at den nye station i Laurbjerg vil blive placeret umiddelbart nordvest for Sønderalle og med adgang til to nye sideperroner via stiforbindelser fra den oprindelige perrontunnel, som er en del af Sønderalle i dag.

Stationen skal fra udgangen af 2021 betjenes i halvtimesdrift af regionaltog på strækningen Aarhus-Langå-Viborg. Det vil følge beslutningsgrundlaget gøre det muligt for passagerer at benytte regionaltog mod henholdsvis Aarhus H og Struer via Langå, ligesom de vil kunne opnå forbindelse til Intercitytogene ved togskifte i enten Aarhus eller Langå.

Annonce

En gevinst for hele området

Birgit Liin, der er formand for borgergruppen "Trinbrættet tilbage til Laurbjerg" samt byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Kommune, glæder sig over, at et politisk flertal på Christiansborg nu har givet grønt lys til genåbningen af Laurbjerg Station.

- Det betyder helt enormt meget for os som mindre bysamfund, at vi bliver koblet bedre sammen med de omkringliggende byer i vores kommune, men også med Aarhus, Langå og Viborg. Det er en gevinst for hele området, siger hun.

Birgit Liin påpeger, at drømmen om at få genåbnet Laurbjerg Station nok ikke var blevet til virkelighed, hvis ikke borgergruppen havde fået opbakning fra Favrskov Kommune, der også yder medfinansiering i forbindelse med projektet. Desuden fremhæver hun, at man gennem hele forløbet har haft et godt samarbejde med Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce