x
Annonce
Erhverv

Lav loftshøjde og begrænset lysindfald: Derfor flytter Skattestyrelsen til Guldberghus

Senere på året rykker Skattestyrelsen, Administrations- og Servicestyrelsen samt Gældsstyrelsen ud af skattecentret på Løvenørnsgade. Arkivfoto
Skattestyrelsen, der får nøglen til Guldberghus 1. juni, henter ansatte til Horsens fra Middelfart, Svendborg og Aarhus. Styrelsen afgiver samtidig ansatte fra Horsens til Aarhus.

Horsens: Det er begrænsninger ved ejendommen på Løvenørnsgade 25, der ligger til grund for, at Skattestyrelsen flytter 300 arbejdspladser til Guldberghus.

Det skriver Administrations- og Servicestyrelsen, der håndterer Skattestyrelsens flytning, i et svar til Horsens Folkeblad.

"Løvenørnsgade stod over for en gennemgribende ombygning pga. øget rekruttering til Horsens og et stort behov for modernisering. Undersøgelser viste imidlertid, at der selv efter en ombygning fortsat ville være væsentlige begrænsninger ved Løvenørnsgade - bl.a. lav loftshøjde og begrænset lysindfald," skriver styrelsen blandt andet.

"Øget rekruttering" skal her forstås i fremtidsperspektiv.

Annonce

Undersøgelser viste imidlertid, at der selv efter en ombygning fortsat ville være væsentlige begrænsninger ved Løvenørnsgade - bl.a. lav loftshøjde og begrænset lysindfald.

Administrations- og Servicestyrelsen

Ansatte hentes fra Fyn og Aarhus

Folkebladet bragte lørdag 8. februar historien om, at Skattestyrelsen rykker 400 arbejdspladser til Guldberghus, hvoraf knap 70 hentes udefra. Administrations- og Servicestyrelsen meldte efterfølgende ud, at der var tale om 300 arbejdspladser og afviste, at der skulle hentes arbejdspladser til Horsens. Nu lyder meldingen i det skriftlige svar fra Administrations- og Servicestyrelsen, at der skal hentes arbejdspladser til Horsens udefra, men det endelige antal arbejdspladser, der får adresse i Horsens, er fortsat uvist.

"Langt størstedelen af arbejdspladserne er allerede i Horsens i dag. Der flytter dog medarbejdere til Horsens fra Middelfart, Svendborg og Aarhus, lige som der flytter medarbejdere fra Horsens til Aarhus," skriver styrelsen i sit skriftlige svar med forventning om, at det endelige antal arbejdspladser hos Skattestyrelsen i Horsens vil være en smule større end i udgangspunktet, når processen med at flytte arbejdspladser er tilendebragt.

I dag har både Skattestyrelsen, Administrations- og Servicestyrelsen samt Gældsstyrelsen ansatte siddende på Løvenørnsgade. Alle ansatte fra de to sidstnævnte, der er et fåtal i forhold til det samlede antal medarbejdere på Løvenørnsgade, bliver flyttet ud af Horsens ved udgangen af 2020.

En bygning med mange kvaliteter

Guldberghus er ifølge Administrations- og Servicestyrelsen en oplagt ejendom for Skattestyrelsen.

"Bygningen har mange gode kvaliteter og vil efter ombygningen fremstå som en moderne arbejdsplads, der lever op til Skatteforvaltningens krav: mulighed for at skabe et godt indeklima med bl.a. god loftshøjde og godt lysindfald," skriver styrelsen, der samtidig regner med, at der ikke bliver udfordringer i forhold til parkeringssituationen.

"Vi forventer ikke problemer med parkering, da det ikke er alle 300 medarbejder, der hver har en bil med," skriver styrelsen.

I Guldberghus skal de 300 medarbejdere blandt andet løse arbejdsfunktioner, der "tæller vejledning til borgere og erhvervsvirksomheder, vejledning om afgifter og §38 Regnskab," skriver styrelsen.

Skat har haft til huse på Løvenørnsgade siden 1994. Skattestyrelsen får nøglen til Guldberghus 1. juni.

Det har ikke været muligt at få et mundtligt interview med Administrations- og Servicestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce