Annonce
Debat

Lav nu en langtidsholdbar trafikplan

Trafikken sander til ved Nørreport. Det haster med en langsigtet løsning, der kan dække de snart 500.000 indbyggere.

Kære Aarhus Kommune:

Annonce

I skriver selv, at når bebyggelsen på de nye havnearealer er færdig, vil der bo 7.000 mennesker på arealet, og 12.000 mennesker skal arbejde der. Og når der allerede nu, på dette tidspunkt, hverken er plads til cykler eller biler i byen, hvordan Søren har I så egentligt tænkt jer, at alle de mennesker skal komme fornuftigt frem og tilbage samtidig med, at der skal gøres plads til den daglige trafik til resten af byen, der vokser med en hastighed, I heller ikke har styr på?

Jeg savner stadig lidt langtidsplanlægning for byen. Der går ged i det for jer, og I halter hele tiden bagefter. Der går ikke mange år, før vi er over 500.000 indbyggere. Aarhus er jo en fantastisk by, og det har den været i rigtig mange år, og flere og flere er ved at finde ud af det, så et godt tip ville være at stoppe salgsarbejdet med at sælge byen - det går for stærkt for jer.

Jeg synes, at jeres trafikplanlægning bærer udtalt bevis på, at den er lavet af folk, der er alt for våde bag ørene, med manglende oversigt og erfaring (jeg er også lidt skuffet over alle vores fine arkitekter, der i mine øjne har haft alt for travlt med at sælge bygninger og har glemt at fornemme og rådgive omkring det store billede).

Så nu er det på tide at klippe det ud i pap. Der skal satses stort på trafikken - NU!

Enten skal I lægge et af jeres store højhuse ned som bro over havnen, eller også må vi jo bede Bjarke Ingels (berømt arkitekt i København, red.) om at komme over og vise os, hvordan vi kommer ud af den her kattepine, vi selv har skabt. Nu er det ikke nok med en tunnel sydfra (Marselisborg), måske en tunnel nordpå til både tog og biler a la det, Sonja Mikkelsen var inde på, også kunne være en del af en fornuftig langsigtet løsningen. (Sådan som København bruger milliarder til deres trafikløsning: 50 milliarder til metro, og de har lige betalt en lille milliard til dobbeltdækkertog - der kun skal køre på Sjælland - så må der også blive plads til noget til os.)

Jeg ved ikke, hvordan det skal løses, men jeg kan understrege, at det ikke bliver løst bare ved, at letbanen kommer på plads. Trafikken sander til ved Nørreport. Så det er NU, den langsigtede løsning, der kan dække 500.000 indbyggere, skal laves, hvis I vil nå at komme foran.

PS: Nordhavnen alene bliver større end f.eks. Billund.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce