Annonce
Aarhus

Laver kunst af værdiløse ting: Aarhus-kunstner nomineret til stor pris i Portugal

Lasse Krog Møller foran nogle af sine værker. Foto: Kim Haugaard

Lasse Krog Møller skal konkurrere med 14 andre om førstepræmie på 225.000 kroner.

Annonce

AARHUS: Den århusianske kunstner Lasse Krog Møller har fået en fornem indstilling. Han skal deltage i en konkurrence i Portugal, hvor han har mulighed for at vinde 30.000 euro, cirka 225.000 kroner.

Jacob Fabricius, leder af Kunsthal Aarhus, skal ligesom fire andre i branchen indstille tre kunstnere, og han har valgt Lasse Krog Møller som en af de tre.

I alt skal altså 15 kunstnere deltage i konkurrencen om at blive valgt som den bedste og score præmien på 30.000 euro. Fire andre vil blive udpeget til finalen, og de vil få hver 5000 euro, cirka 37.500 kr.

De udvalgte skal have papir i deres kunst.

- Lasse Krog Møller arbejder med papir på en anderledes måde. Ofte forestiller vi os papirarbejde som papirklip eller tegning, men Lasse Krog Møller har en tilpas skæv praksis, som det er sjovt at få sat i spil her, siger Jacob Fabricius.

Prisen hedder "Navigator Art on Paper" og uddeles for anden gang i selskabet med det portugisiske avisselskab Navigator. I værdi er prisen den største i verden inden for den genre.

Lasse Krog Møller har en tilpas skæv praksis, som det er sjovt at få sat i spil her.

Jacob Fabricius, leder af Kunsthal Aarhus
Annonce

Alt har en værdi

Lasse Krog Møller gør ting uden værdi til kunst. Han holder øje med, hvad der flyder på gaden, for eksempel cigaretskodder, knappenåle, indkøbssedler, hårelastikker, handsker, pasfotos og gør det til kunst.

Sidste år viste Lasse Krog Møller værker på udstillingen "Ephemera Mundi - Den oversete verden" i Kunsthal Aarhus, blandt andet et værk af cigaretskodder. - Jeg arbejder med noget, som ingen tillægger værdi. Men tingene fortæller historier, forklarede Lasse Krog Møller dengang. Han mener, at alting kan bruges til kunst. - På indkøbssedlerne kan man sammenligne, hvad vi købte dengang og nu. Selv om vi har smartphones, skriver nogle stadig sedler i hånden, siger Lasse Krog Møller, der er 46 år og bor i Sct. Olufs Gade i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce