Annonce
Sport

Lazio beordrer fans til at bidrage til Uefa-bøde

Alberto Lingria/Reuters
Lazio kræver økonomiske bidrag fra fans, der udtrykte sig fascistisk i Europa League-kamp mod Rennes.

Den italienske fodboldklub Lazio blev i efteråret idømt en bøde fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), fordi nogle af klubbens fans optrådte fascistisk i en Europa League-kamp mod franske Rennes.

Nu kræver Lazio økonomiske bidrag fra de pågældende fans til at betale bøden på 20.000 euro, der svarer til 150.000 kroner.

Ifølge sportsavisen Corriere dello Sport har klubben sendt individuelle breve til de 16 fans, der på video blev taget i at lave fascistiske hilsner under kampen.

Billedet af brevet har været vist i flere medier, og Lazio har over for nyhedsbureauet AFP bekræftet brevets ægthed.

De pågældende fans er blevet udelukket fra tre Lazio-kampe, og når Rom-klubben næste gang spiller hjemme i Europa League, vil et afsnit på Stadio Olimpico være lukket efter krav fra Uefa.

Derfor anslås det, at Lazio i alt mister i omegnen af 50.000 euro på episoden.

Lazio røg ud efter gruppespillet i denne sæsons Europa League, så det kan tidligst blive i næste sæson, at klubben bliver ramt af reducerede indtægter til en europæisk kamp.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce