Annonce
Horsens

Learnmark om elektrikerfaget: Ikke mange omskoler sig i en sen alder

Uddannelsesleder på Learnmark Tech Horsens på Vejlevej, Helene Perdersen fortæller, at man på stedets grundforløb ser ældre elever, men at de langt fra er i flertal. Arkivfoto
Uddannelsesleder fortæller, at man på Learnmark Tech på Vejlevej har ældre elever på skolebænken, men at antallet naturligt nok ikke er i overtal.

Horsens: Omskoling og ældre elever på skolebænken. Det er ikke et ukendt fænomen på Learnmark Tech Horsens' elektriker-grundforløb, fortæller stedets uddannelsesleder, Helene Pedersen.

Ej heller er der mange, der vælger at omskole sig i en sen alder, lyder det.

- Vi har bestemt nogle ældre elever, men jeg må også sige, at der langt fra er mange i det segment, der hos os vælger at sætte sig på skolebænken, fortæller hun.

Annonce

Vi har bestemt nogle ældre elever, men jeg må også sige, at der langt fra er mange i det segment, der hos os vælger at sætte sig på skolebænken

Helene Pedersen

Have mod på

Et hold på grundforløbet tæller typisk 21 elever, og Helene Pedersen fortæller, at Learnmark Tech typisk har en til to ældre elever holdsat. Hovedvægten ligger ikke overraskende på de unge elever mellem 17 og 20 år.

På det nuværende Learnmark Tech-hold er der indskrevet en 30-årig elev og en person på 42.

- Når vi taler om ældre elever, er det ofte folk i alderen 25-40 år. Det er dog ikke så ofte, vi har elever på 44 år på vores grundforløb, som tilfældet var med Jesper Loft Gislason.

- Men denne Jesper har haft mod på at lade sig omskole. Og netop at have mod på at tilegne sig ny viden og kunnen, at blive elektriker som næsten midaldrende, er der ikke så mange i den aldersgruppe, der har lyst til. Det viser vores tal her på elektriker-grundforløbet i hvert fald, tilføjer Helene Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus For abonnenter

Mange ansatte har forladt sundhedsenhed i Aarhus: Alvorligt påbud rammer efter en svær periode

Annonce