Annonce
Østjylland

Learnmark rykker sammen: Ny skole flytter ind på Strandpromenaden

FGU flytter ind hos Learnmark på Strandpromenaden 1. august, men der er ikke tale om en blivende adresse, understreger FGU-direktør Gitte Blaabjerg Jensen. Arkivfoto: Morten Marboe
Med under fem måneder til, at eleverne på den nye FGU i Horsens skal indfinde sig på skolebænken, er de fysiske rammer nu faldet på plads. FGU lejer sig ind hos Learnmark. Ny bestyrelsesformand udpeges i starten af april.
Annonce

Horsens: Den kommende forberedende grunduddannelse, FGU Sydøstjylland, får hovedsæde på Strandpromenaden 4C, hvor den lejer sig ind på Learnmarks matrikel.

FGU-direktør Gitte Blaabjerg Jensen oplyser, at lejekontrakten er skrevet under, og de fysiske rammer er således på plads, små fem måneder før de første elever starter på uddannelsen.

FGU vil fra 1. august overtage elever fra blandt andet VUC og produktionsskolen. Den bliver et kombineret tilbud til alle 16-25-årige, som har brug for en hjælpende hånd ind i uddannelsessystemet.

FGU Sydøstjylland dækker Horsens, Hedensted, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner.

- Vi er glade for, at der er skabt plads til os på Strandpromenaden, hvor der i forvejen går elever, der bliver en del af FGU, siger Gitte Blaabjerg Jensen til Folkebladet.

Administrationen samt undervisningslokaler til teoretiske fag skal høre hjemme på det nuværende Learnmark på Strandpromenaden, og de forskellige værksteder skal ligge på den nuværende produktionsskole på Vågøvej.

Vi har haft usandsynlig kort tid til at finde os til rette, men vi skal nok være klar med et godt tilbud til eleverne 1. august.

Gitte Blaabjerg Jensen, direktør for FGU Sydøstjylland

Annonce

Ikke en blivende adresse

Gitte Blaabjerg Jensen understreger, at hun forventer, at der er tale om en midlertidig o ikke en blivende adresse på Strandpromenaden.

- Vi er i fase 1. Med produktionsskolens nuværende lokaler på Vågøvej, som fortsætter, vil vi være på to adresser, og målet er at finde en samlet adresse, siger Gitte Blaabjerg Jensen.

- Hvor det kunne blive, kan jeg ikke sige noget om endnu. Der er jo lidt af et bygge-skakspil i gang i Horsens i forhold til uddannelsesinstitutionerne i Horsens. Der er store rokader i gang, og her skal vi finde vores plads. Vi har haft usandsynlig kort tid til at finde os til rette, men vi skal nok være klar med et godt tilbud til eleverne 1. august, siger hun.

Hvor mange elever der skal være i Horsens, er endnu ikke afklaret. Fordelingen melder kommunerne efter planen ud i starten af april.

Annonce

Ny bestyrelsesformand findes 3. april

Med lokalerne på plads kan bestyrelsen nu koncentrere sig om at finde en ny formand, efter at Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), som også er bestyrelsesformand i FGU, tirsdag i sidste uge meldte, at han stopper som borgmester og bestyrelsesformand ved udgangen af marts. Hans afløser skal findes på det næste bestyrelsesmøde 3. april.

- Min afløser kan være en borgmester, og det ser jeg store fordele ved, for kommunernes økonomi spiller en stor rolle i det her. Men vedtægterne siger ikke noget om, at det skal være en borgmester, siger Jørgen Gaarde.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens, understreger, at det er vigtigt, at den nye bestyrelsesformand "kan være med til at løse de store og komplekse udfordringer, det er at lægge så mange skoler sammen og sikre, at der er et godt grundlag at starte skole op på".

Om der står Peter Sørensen på den vigtige post, er stadig uvist.

- Det kræver, at der er en formand, der har tiden og fokus på at påtage sig den opgave. Jeg har mange opgaver i forvejen, så det er ikke noget, jeg lige har haft inde i overvejelserne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce