Annonce
Aarhus

Ledende narkobaron skakmat som sælger

Af Maja Nielsen

mani@stiften.dk

og Lea Nielsen

lnie@stiften.dk

En af de største narkobaroner i Europa er i mange år i fremtiden lammet som aktør.

Det har retten i Randers med en dom på 14 års fængsel afgjort. Dommen rammer også tre unge randrusianere. Den samlede straf til de fire byder på 46 års fængsel - noget nær maksimum for narkohandel.

Men det var også enorme mængder narko, firkløveret blev dømt for at have ført til Østjylland fra Holland og Tyskland: 40 kilo koncentreret amfetamin, som repræsenterer millioner af kroner.

Næsten halvdelen af det store kvantum gravede politiet frem i en skov ved Langå.

Den dugfriske dom fra fredag i sidste uge giver solide skulderklap til Østjyllands Politi fra kolleger i en række europæiske lande. Først og fremmest på grund af en englænder på 58 år, Delroy Whitfields Showers. Det var ham, retten sendte bag tremmer i 14 år. International politi anser Delroy Showers som en af de mest aktive narkobagmænd i Europa, jagtet i England, Tyskland og Holland i flere år, men først fanget under en aktion hos Østjyllands Politi.

Stor bevogtning
Under sin varetægtsfængsling op til retssagen passede politiet på ham som få. Specialuddannede sikkerhedsvagter var og er stadig omkring ham. På landevejen til og fra afhøringer i retten var bilen med ham omringet af en af en stribe ledsagevogne med bevæbnet politi. Myndighederne garderede sig imod enhver mulig befrielses-aktion.

De øvrige dømte er Joachim Willemoes Pedersen, 23. Han tilstod og samarbejdede med politiet om opklaringen. Det gav rabat på straffen. Dommen lyder på 11 år. Hans jævnaldrende kammerat Kim Domino blev idømt 12 års fængsel. Fjerdemanden Martin Jacobs rolle i sagen blev takseret til ni års fængsel. Den 24-årige randrusianer har ligesom den 58-årige narkobaron anket afgørelsen til Vestre Landsret med påstand om frifindelse.

Opbakning
Efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Jesper Jørgensen, Østjyllands Politi siger efter afslutningen af retssagen, at politiledelsen i Østjylland sikrede sine medarbejdere på sagen fuld opbakning:

»Det er dejligt, at man har valgt at gå efter bagmanden i stedet for at lukke sagen inden for landets grænser. Det sender også et signal til narkohandlere i udlandet: »Det er ikke risikofrit at sende stoffer til Danmark«.

Annonce
tilfredshed. Efterforskningsleder Jesper Jørgensen og anklager Torben Thygesen (til højre) roser øverste ledelse hos Østjyllands Politi for opbakning i sag, der fældede stor narkobaron. Foto: Flemming Højer
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce