Annonce
Aarhus

Leder af Billedkunstcenter: Fjern skulpturen

Kirstine Højmose er leder af Aarhus Billedkunstcenter på Godsbanen. Foto: Hans Petersen
"Balls Tell it All" bør ikke afspejle Godsbanens identitet, mener Kirstine Højmose.
Annonce

AARHUS: Skulpturen bør fjernes fra Godsbanen, mener lederen af Aarhus Billedkunstcenter.

Uden tøven svarer Kirstine Schiess Højmose "ja" på spørgsmålet: Skal "Balls Tell it All" fjernes fra pladsen på Godsbanen.

- Skulpturen er uheldig, entydig og tyder på manglende diversitet på stedet. Tag den væk. Jeg hjælper gerne med at finde et alternativt værk til stedet, siger Kirstine Højmose, der også har et andet forslag.

- Som de i Holstebro sænker Alberto Giacomettis skulptur ”Kvinde på kærre” ned i jorden om natten og op om dagen, så kan "Balls Tell it All" sænkes ned under jorden om dagen og være synlig om natten, siger Kirstine Schiess Højmose med ironi i stemmen.

Annonce

Brug vores faglighed

Hun siger, at Aarhus Billedkunstcenter som aktør og lejer på Godsbanen ikke kan kræve at være med på råd om kunsten på Godsbanen.

- Men jeg synes, ledelsen skal bruge vores faglighed. Vi er garanter for et professionelt niveau, og de bør sparre med os. Det her er ikke det eneste tilfælde, hvor vi kunne være brugt. Billedkunstcentret er en samarbejdspartner for Godsbanen, og det er ærgerligt, vi ikke bliver brugt, for kunsten her på stedet afspejler stedets identitet, en identitet, vi får sværere og sværere ved at identificere os med. Jeg håber, denne sag fører til nye overvejelser hos Flemming Dybbøl.


Jeg synes, ledelsen skal bruge vores faglighed. Vi er garanter for et professionelt niveau.

Kirstine Schiess Højmose


- Skulpturen skaber debat, men de professionelle folk her på stedet synes ikke, det er en interessant debat. Vi har længe overvejet, hvad vi skulle gøre, og der har været en debat internt her. Det har fyldt meget, og det er et uheldigt værk, siger Kirstine Højmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Transplantationsrekord i Skejby trods covid: - Det er risikoen værd

Annonce