Annonce
Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Mai Britt Funk har i en måned stået for nødpasningen i daginstitutionen Vokseværket på Østboulevarden. I næste uge skal hun tilbage og genåbne sin egen institution Kolbøtten i Thunøgade. Det giver mange overvejelser. Foto: Axel Schütt
Pædagogisk leder er fuld af fortrøstning i forhold til den kommende åbning af daginstitutionen, men hun har også en opgave med at informere både forældre og personale.
Annonce

AARHUS: Det har været en mærkelig måned med nødpasning og få børn - endda i en anden daginstitution end den, pædagogisk leder Mai Britt Funk normalt arbejder i. Men onsdag efter påske skal hun og personalet tilbage til den integrerede institution Kolbøtten i Thunøgade, hvor der normalt passes 25 børnehavebørn og 36 vuggestuebørn.

For nu åbner daginstitutionerne igen.

- Det er jo nyt for os allesammen, så det er rart at vide, at åbningen er fordelt over to dage, for så står vi ikke lige med 60 børn den første dag, siger Mai Britt Funk.

Hun henviser til, at børnehavebørnene skal starte onsdag 16. april og vuggestuebørnene først dagen efter - 17. april.

Samtidig ser hun frem til en travl påske med at forberede åbningen og informere personale og forældre.

- Jeg har en tæt kontakt med personalegruppen, og der er naturligvis mange spørgsmål. Men vi skal nok klare det. Når sundhedsmyndighederne forsikrer os om, at det er forsvarligt, så kan vi også løse det.

Annonce

Hvordan tager vi imod?

Et af de mange spørgsmål i personalegruppen er for eksempel den helt simple ting som, hvordan tager man imod børnene igen?

- Min tanke er, at forældrene slet ikke skal indenfor i institutionen, men skal aflevere og afhente børnene udenfor. For vi vil ikke have 120 forældre ind i institutionen med den risiko for smittespredning det medfører, siger Mai Britt Funk.

I stedet forestiller hun sig tre afleveringszoner på legepladsen.

- Det bliver noget med at give forældrene nogle tidsintervaller, de kan aflevere og afhente børn i. Forældrene vil nok opleve os mere firkantede, end vi normalt er. Men det håber jeg, de vil forstå er til alles bedste.

Annonce

Børn skal fordeles

I nødpasningen har hun typisk oplevet mellem fire og 12 børn ad gangen, dog støt stigende den seneste tid. Så det bliver et stort spring fremover at skulle have en fuld daginstitution igen. Og med fuldt hus skal børnene også fordeles både indenfor og udenfor.

- Vi kan ikke have 60 børn på legepladsen på én gang, men så er det godt, at vi har Vennelystparken i nærheden og har nogle elcykler med plads til fire børn i hver, så man kan tage på udflugt.

Og så er der hele hygiejneopgaven med at få børnene til at vaske hænder en gang i timen.

- Vi har jo erfaringer fra nødpasningen både med at vaske hænder og med at spritte af. Det er klart noget, vi som voksne skal hjælpe med. Så kan man for eksempel gøre håndvasken til en vaske-hænder-leg.

Annonce

Legetøj skal vaskes

Mai Britt Funk ser frem til løftet om mere rengøring i daginstitutionen, når Børn og Unge blandt andet kommer til at låne rengøringsfolk fra rådhuset og andre kommunale kontorer, som det er tanken.

I forhold til legetøjet planlægger hun at få sorteret det fra, der ikke nemt kan rengøres.

- Der er en del af det, vi kan putte i vaskemaskinen, men derudover kan vi have en kasse med legetøj til hver enkelt dag, så det er noget nyt legetøj man tager frem hver dag og det brugte så kan stå et par dage, inden det skal anvendes igen.

Og så håber hun, at der er mere personale på vej.

- Vi har en håndfuld ansatte, der har nogle lidelser, er gravide eller har nedsat immunsystem, som ikke kan arbejde under de forhold, så dem håber vi at få dækket vikarer for, siger den pædagogiske leder.

Og der er mange andre spørgsmål, som hun skal drøfte med ledelsen i dagtilbuddet og Børn og Unge og bagefter lave information om til forældre og personale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce