Annonce
Leder

Leder: Det lokale er truet på eksistensen - køb dine underbukser lokalt

Støt dit lokale erhvervsliv lige nu og køb gavekort, varer og serviceydelser, som sikrer dine lokale VVS’er, gartner, frisør eller bager den omsætning, der holder en kærlig hånd under dygtige medborgeres liv og eksistens.

Coronavirus har kastet danskernes liv og hele vores samfund ud i en surrealistisk undtagelsestilstand.

Der er heldigvis rigtig mange gode og inspirerende eksempler på, at folk hjælper hinanden, bakker op og yder en særlig indsats over for dem, der er ekstra hårdt ramt. Nogle har svært ved helt lavpraktisk at få en hverdag til at hænge sammen, mens andre har et arbejdsliv eller en virksomhed, der allerede ligger i ruiner eller er godt på vej til at gøre det.

Mette Frederiksen har gentagne gange opfordret til samfundssind. Man kan passende tilføje noget så kristent og humanistisk som barmhjertighed og næstekærlighed. Det gælder om at gøre tanker til ord - og ord til handlinger. Det gælder om at bidrage med det man kan, alle de steder man kan.

Derfor: Støt dit lokale erhvervsliv lige nu og køb gavekort, varer og serviceydelser, som sikrer dine lokale VVS’er, gartner, frisør eller bager den omsætning, der holder en kærlig hånd under dygtige medborgeres liv og eksistens.

Annonce

Ethvert lokalsamfund ved, hvilken betydning den lokale købmand, tøjhandler eller tømrer har for den ydre oplevelse af, hvad der skaber et lokalsamfund og - nok så vigtigt - for den indre forståelse, lokalsamfundets identitet. De små erhvervsdrivende er ikke blot tilfældige arbejdspladser, men lige præcis dét som definerer en mindre eller større samling huse og bygninger som værende noget mere og meget andet end blot en samling huse.

Klimaforskere har flere gange aflyst det gamle slogan: Tænk globalt, handl lokalt. I det store CO2-regnskab er tulipaner fra Holland nemlig ikke altid mere CO2-venlige end dem fra Kenya, ligesom vi i Danmarks eller EU’s baghave ikke kan løse hele verdens klimaudfordringer. Men når det gælder vores lokalsamfund og det private erhvervsliv har vi lige nu mere end nogensinde brug for at handle lokalt. Der er brug for, at man ikke sparer 50 eller 100 kroner på de to par underbukser, man ellers kan købe fragtfri hjem fra Zalando eller Amazon, men i stedet lægger sine indkøb i den lokale tøjbutik. Det kan måske med fordel blive til en ny vane til langt ud på den anden side af corona-krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce