Annonce
Debat

Lederne må tage ansvaret - og genskabe glæden

Plejehjemmet Kongsgården. Foto: Axel Schütt
Annonce

LÆSERBREV: "Det' uhyggeligt du!" Det var titlen på nogle monologer, som skuespiller Peter Schrøder for år tilbage lavede, hvor han satte fokus på og spiddede nogle paradokser. Det tænker jeg på lige nu.

Der verserer rigtig kedelige, ja uhyggelige sager om svigt overfor vore allersvageste medborgere i Aarhus Kommune. Og hvad fylder mest i pressen og opinionen ? Det gør de juridiske aspekter. Ophavsret til nogle optagelser, retten TIL kameraovervågning, retten til ikke at blive overvåget.

Jeg vil nødig være de nære familiemedlemmer, som åbenbart i meget lang tid ikke har følt sig hørt og ikke så anden udvej end pressen. Er det deres skyld? Nej! Det er en systemfejl. Og denne gang er det ikke noget med datasystemer.

Det er en systemfejl i den opbyggede kultur, der hersker i det offentlige system. Det er i den grad et fælles ansvar i alle lag i Sundhed og Omsorgs organisation. Hvad hjælper det at afskedige en leder, hvis efterfølgeren er opdraget og er en del af den samme kultur? Hvad har det hjulpet, når den ansvarlige rådmand på tv fortæller, at man har ageret på klagerne? Hvad hjælper det, Ældrerådets formand, som er tidligere forvaltningschef, udtaler sin forfærdelse?

Jeg nægter at tro på, at ingen har haft viden om de nu offentliggjorte klager.

Og det er nok ikke de eneste lignende tilfælde. Motto som "Slip kræfterne fri" og lokale frihedsrettigheder gør det svært for chefernes overblik og for deres mulighed for at fastholde medarbejderne på centrale værdier. Ligeledes at sparre direkte med brugerrepræsentanterne.

Det kommer let til at handle alt for meget om "ret til egen kultur" og "retten til individualitet" i stedet for at sikre de helt basale: Omsorgsopgaver for vore svageste.

At området er udfordret på grund af den demografiske udvikling, har været kendt i mange år. Og jeg har også den holdning, at budgettet er for skrabet og har for lidt politisk fokus. Men det skal ikke overskygge det spørgsmål, om sammenhængskraften i organisationen måske er et større problem.

Der er dukket krav op om mere kontrol og et forslag op om en lokal ombudsmandsenhed. I mine mange år som leder har jeg aldrig oplevet, at mere kontrol har gavnet arbejdsmiljøet. Tværtimod. Det gør derimod arbejdsglæden. Arbejdsglæden ved at kunne være tilfreds med sin gerning. Og det er et ufravigeligt lederansvar at skabe den. Og ingen leder kan undslå sig. Fra direktør, chefteam, områdechef, plejehjemsforstander. Men frøet skal lægges i toppen af organisationen for at kunne slå rod.

Der ligger en stor ledelsesmæssig opgave foran. Og den indeholder desuden det ansvar sammen med de faglige organisationer at tale social- og sundhedsassistent-arbejdet op, så den gode historie kan fortælles i stedet for det, vi oplever nu. Ellers bliver det endnu sværere, end det allerede er, at få de unge på sosu-uddannelserne og få ledige stillinger besat.

Jeg håber virkelig, det lykkes. Så direktøren måske igen kan præsentere en "Kærlig kommune".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce