Annonce
Aarhus

Leg på plejehjem: Generationer mødes til sød musik

I to år har babyer, barslende og plejehjemsbeboere haft glæde af at mødes til "Leg på plejehjem". Nu udbredes initiativet til yderligere to århusianske plejehjem. PR-foto: Samværd
De seneste to år har ti århusianske plejehjem været en del af "Leg på plejehjem", hvor barslende forældre og deres babyer besøger plejehjemsbeboere til en musikalsk legestue. Nu er to nye plejehjem med på legen.

AARHUS: Én gang om ugen mødes plejehjemsbeboere, babyer og barslende om musik og nærvær på ti århusianske plejehjem.

Projektet "Leg på plejehjem" har eksisteret i to år. I slutningen af 2019 valgte Nordea-fonden at støtte udbredelsen af projektet med 3,6 millioner kroner. Det har medført, at to nye plejehjem i Aarhus allerede nu står klar til at tage imod barnevogne og rasleæg.

Til "Leg på plejehjem" besøger barslende forældre og deres babyer plejehjemsbeboere. Mødet akkompagneres af en musikalsk vært, og ideen går på, at samvær og omsorg ikke kun skal ske gennem institutioner, men at helt almindelige mennesker også kan tilbyde deres ressourcer til hinanden.

Det har foreløbigt vist sig at være et møde, der har bragt glæde og livsbekræftelse hos alle tre generationer. De barslende har en hyggelig stund, babyerne får social, rytmisk og motoriske stimuli, og de ældre kan pludselig bevæge fastlåste lemmer, huske sangtekster trods demens og mindes tiden, hvor de selv var småbørnsforældre. Der er åbent hus på de to nye legestuer torsdag 5. marts klokken 10-12 på plejehjemmet Augustenborggade og onsdag 11. marts samme tid på Plejehjemmet Trøjborg, Kirkegårdsvej 53.

"Leg på plejehjem" er støttet af Nordea-fonden. PR-foto: Samværd
Ti århusianske plejehjem er med i "Leg på plejehjem". Fra 5. marts udbredes initiativet til yderligere to århusianske plejehjem. PR-foto: Samværd
"Leg på plejehjem" et til glæde for alle tre generationer. PR-foto: Samværd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce