Annonce
Navne

Legatpenge til forskning i diabetes

Andreas Buch Møller har modtaget 225.000 kroner til forskning fra Diabetesforeningen. Her ses han til højre sammen med sin legat-medmodtagere, Ajenthen G. Ranjan og Line Hjort. Foto: Claus Bjørn Larsen

Diabetesforeningen har uddelt tre legater til yngre talenter indenfor dansk diabetesforskning. Et af dem er gået til 34-årige Andreas Buch Møller, der er postdoc ved Steno Diabetes Center Aarhus. Legatet på 225.000 kroner til bruges til projektet "Exploring the mechanisms underlying the beneficial effects of metformin on diabetic cardiomyopathy".

Hans med-legatmodtagere er Ajenthen G. Ranjan fra Steno Diabetes Center Copenhagen og Line Hjort fra Center for Gravide med Diabetes på Rigshospitalet.

Et repræsentativt panel af patienter og pårørende blandt Diabetesforeningens medlemmer har været med i udvælgelsen af de tre legatmodtagere. Panelet har mødt forskerne bag i alt seks finaleprojekter på en temadag, hvor forskerne har fremlagt deres projekter for brugerpanelet og svaret på spørgsmål. Herefter har panelet i samarbejde med Diabetesforeningens Forskningsråd udvalgt de tre projekter, som har modtaget legater.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tryghed er en af varerne på hylden

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112 For abonnenter

Spark, slag og knivstik mens offer lå ned: Fem gerningsmænd på fri fod

Annonce