Annonce
Aarhus

Legebarnet tager andre briller på: Verdensmålene er skåret ud i pap

Der er fisk og masser af andre dyr. Shane Brox har været kreativ. Foto: Flemming Krogh
Shane Brox skaber et håb hos børn og voksne i udstilling på Naturhistorisk Museum.
Annonce

AARHUS: Når Shane Brox har illustreret FNs 17 verdensmål med et kæmpe landskab lavet af genbrugsting, er det ikke kun for børn.

- Jeg er frygteligt barnlig, men også voksen, siger Shane Brox.

- "Vores verden", som udstillingen på Naturhistorisk Museum i Aarhus hedder, har flere lag. Den er også til voksne. Der er humor og usagte ting i den, forklarer Shane Brox.

Den åbner onsdag 13. november og kan ses helt til 18. oktober næste år.

Men den bliver lavet om undervejs.

- Vi har haft hundredvis af børn i Aarhus og Østjylland til at lave ting. Nogle kom på museet i efterårsferien, mange andre har arbejdet med at lave huse og andre genstande i deres SFO. Vi har så mange ting, at ikke alle kan være der. Derfor skifter vi ud. Desuden kan gæster til udstillingen lave nye ting, siger Shane Brox.

Udstillingen

Naturhistorisk Museum, Aarhus. Udstillingen "Vores verden" skabt af Shane Brox. Åbner onsdag 13. november. Kan ses til 18. oktober 2020.
Annonce

Få et overblik

Han har arbejdet i en måned på museet nu, så han rejser hjem, men kommer tilbage lejlighedsvis og holder workshops.

- Vi har arbejdet hårdt og energisk, og nu skal jeg hjem og klappe min hund, siger Shane Brox med sædvanlig humor.

Han erkender, at han kun vidste lidt om de 17 verdensmål.

- De er meget komplekse, og jeg er dykket ned i dem for at blive klogere. Udstillingen er god for voksne til at få et overblik over målene. Der er en tekst til hvert enkelt af dem, siger Shane Brox.

Udstillingen bliver bl.a. skabt af genbrugsmaterialer, gammelt legetøj og udstoppede dyr fra museet, der alle fortæller historier om, hvad FN's verdensmål går ud på - og hvad man selv kan gøre.

- Vi har skabt Vores Verden på en kreativ, optimistisk måde med et håb om at skabe en bedre verden. Den skal inspirere børn til at arbejde med målene, så de ikke bliver deprimerede og utrygge, når de hører og læser om dem. Den er en lille verden, hvor man kommer ind i skoven, kommer til storbyen og ender i Arktis. I midten er solen, en stor cirkel, et kreativt værksted, hvor gæsterne kan bygge fisk, blomster, insekter og så videre, siger Shane Brox.

Masser af børn har medvirket til at lave tingene. Foto: Flemming Krogh
Der er mange tableauer. Foto: Flemming Krogh
Dyrene er også med. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce