Annonce
Østjylland

Legendarisk café i Hou sat til salg

Caféen Hou Havn har i godt et år været forpagtet af Martin Jørgensen. Hans aftale med boet efter Folke Sørensen udløber tidligst til september. Foto: Søren E. Alwan
Køber af det populære spillested må belave sig på, at caféen kan blive jævnet med jorden i 2033.

Hou: En af de mest populære caféer langs Odders kyst, Caféen Hou Havn, er blevet sat til salg, efter at den hidtidige ejer døde for kort tid siden.

Caféen, der også er et kendt spise- og musiksted, har i snart 30 år tiltrukket både lokale borgere og udenbys gæster til at hygge sig i lokalerne ganske få meter fra havnebassinet.

Ejeren og grundlæggeren af det fantastiske sted var Folke Sørensen, der dog i en årrække havde caféen forpagtet ud. Senest til Martin Jørgensen, som blev eneforpagter i marts sidste år. Martin Jørgensens aftale med dødsboet efter Folke Sørensen udløber tidligst til september i år.

Annonce

Ligger på kommunal jord

Ønsker man at købe Caféen Hou Havn, er prisen ifølge Jens Eskildsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Nordicals 2,1 million kroner. Ejendommen består af 75 kvadratmeter bygning indrettet med restaurant, bar, toiletter, køkken, køle/fryseområde samt diverse depoter. Endvidere findes cirka 80 kvadratmeter teltpavillon, som om sommeren benyttes til restaurant, musikarrangementer og så videre. Hele caféen ligger på kommunal ejet jord, men da lejekontrakten er uopsigelig indtil 31. december 2032, er en ny køber sikret indtil da. Herefter kan Odder Kommune opsige lejemålet med 12 måneders varsel.

- Det er selvfølgelig nogle ret specielle betingelser, som køber må være forberedt på. Men mit indtryk er, at interessen for at få fingrene i en så veldreven café er stor. Jeg har fået flere seriøse henvendelser, siger ejendomsmægleren.

Avisen har spurgt kommunaldirektør Henning Haar, om en ny køber af caféen eventuelt vil kunne forlænge antallet af år, hvor lejemålet er uopsigeligt, men det tvivler han på.

- Odder Kommune har netop sat hele havnearealet mellem færgehavnen og havnebassinet til salg og dermed også det område, caféen ligger på. Finder vi en investor, vil denne også overtage den nuværende lejeaftale med caféen. Ønsker en ny ejer af området at forlænge lejemålet yderligere, er det selvfølgelig op til vedkommende. Men så længe Odder Kommune ejer området, vil det ikke ske, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce