Annonce
Aarhus

Legendarisk cigaretmærke går op i røg og udgår

Nu er det snart slut med grøn Look. Det bekræfter House of Prince, der også oplyser rygerne om det på en seddel i grøn Look pakkerne. Foto: Tobias H. Niebuhr

Det gamle cigaretmærke Look Menthol ryger væk fra markedet. Den 100 millimeter lange cigaret skal hedde Prince.

AARHUS: De sidste grønne Look går lige nu op i røg. Varemærket Look Original Menthol udgår. Den 100 millimeter lange cigaret kan dog stadig købes, idet den i fremtiden skal hedde Prince Menthol.

Det bekræfter House of Prince overfor Stiften.dk.

Helt præcist får Look Menthol i fremtiden navnet Prince Menthol Boost 100's, står der på en seddel i Look Menthol pakkerne, som ryger over disken i disse dage op til navneændringen.

- Cigaretten forbliver dog den samme. Tobaksblandingen er den samme, men navnet og indpakningen er ny, siger en repræsentant fra House of Prince til Stiften.dk

House of Prince er ejet af det amerikanske selskab British American Tobacco, der har en såkaldt "no name policy". Det er grunden til, at selskabets medarbejdere gerne optræder anonymt. Selskabet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvorfor den grønne Look pakke nu må lade livet

- Vi er lidt tilbageholdende blandt andet på grund af konkurrenceloven og kommercielle interesser. Men der sker hele tiden en udvikling og en konsolidering i markedet - blandt andet indenfor varemærker, siger repræsentanten fra House of Prince.

Annonce

Består rød Look?

Look kom som varemærke og cigaret på markedet i 1966 og har således mere end 50 år på bagen. Spørgsmålet er, om den klassiske røde Look også tager navneforandring og i fremtiden kommer til at indgå i slagvaremærket Prince fra House of Prince.

- Vi ønsker ikke at udtale os, om rød Look også skal skifte navn, lyder det fra House of Prince.

Rød Look blev i øvrigt sat ned i pris i 2014, hvor varemærket blev otte kroner billigere i forhold til varemærkeprisen (en pakke grøn Look koster i dag 45 kroner). Det skete blandt andet for at gøre det rygende varemærke mere attraktivt på det stigende danske lavprismarked for cigaretter, hvilket blandt andet tæller LA.

Den grønne smøg lever på lånt tid

Under alle omstændigheder lever den grønne Look på lånt tid, uanset om den hedder grøn Look eller Prince Menthol.

Det nemlig kun et spørgsmål om tid, før den sidste grønne Look, grønne LA og grønne Prince bliver skoddet. EU vil nemlig forbyde mentol-cigaretterne.

Årsagen er, at EU sætter sig imod, at man tilsætter smag i cigaretter for at camouflere tobak-smagen, hvilket EU mener gør sig gældende med menthol-cigaretterne.

Tobak koster angiveligt hvert år omkring 13.000 danskere livet, viser tal fra blandt andet Kræftens Bekæmpelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Stjernedrys over århusianske galopfolk

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];