Annonce
Kultur

Legendarisk jazzpris uddeles for 43. gang

The Good Fight varmer op til uddelingen af Danmarks ældste jazzpris, Gaffelprisen, fredag 7. februar klokken 16 på Dokk1. The Good Fight består af Jens Mikkel Madsen, bas, (foto), Maria Edlund, cello og Christian Vuust, saxofon. PR-foto
Annonce

AARHUS: Siden 1973 er den hæderkronede Gaffelpris blevet uddelt i Aarhus. Prisen er landets ældste jazzpris, og den gives kort fortalt til en person, der har virket for jazzmusikkens udbredelse og for kendskab til jazzmusikken som kunstart. Oftest er prisen gået til lokale jazzfolk, som har ydet et særligt bidrag til jazzen i Aarhus.

Prisen gik sidste år til basunist Nikolaj Bøgelund, der ofte ses som dirigent ved Aarhus Jazz Orchestras skolekoncerter.

Også i år bliver prisen uddelt til en af jazzens ildsjæle. Det sker når Jazzselskabet Aarhus holder prisoverrækkelse på Dokk1 fredag 7. februar klokken 16 under dette års Vinterjazz festival.

Jazzselskabet kan i øvrigt fejre 50-års jubilæum i år og uddeler prisen for 43. gang.

Inden afsløringen af Gaffelprisen 2019 giver The Good Fight koncert. Orkestret er samlet af den alsidige bassist og kompositør Jens Mikkel Madsen og tæller desuden Maria Edlund (cello) og Christian Vuust (saxofon). Kammerjazz-koncerten er centreret om Jens Mikkels kompositioner.

Der er fri entré til arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce