Annonce
Kultur

Legeplads for vandhunde på havnen: Klar til nye tricks i bassin 7

De øvede på kabelbanen kan lave de vildeste tricks. Det skaber liv i havnebassinet, som ligger tæt ved de nye højhuse på Aarhus Ø. Foto: Gitte Dirkov
Kabelbanen åbner tidligt i år. Det giver liv i bassin 7, hvor der er monteret nye ramper, som især nybegyndere kan have glæde af.

AARHUS: Gæsterne i Havnebadet og beboerne på Aarhus Ø får noget at se på, når kabelbanen åbner. De frivillige i Aarhus Watersports Complex, som foreningen bag kabelbanen kalder sig, har haft travlt i marts måned.

To nye ramper er monteret i bassinet. De nye ramper henvender sig især til nybegynderne på wakeboard. Nu kan alle vandhunde få luft under boardet, når de giver sig i kast med øvelsen i at blive trukket hen over vandoverfladen med et board fastspændt under fødderne.

Det er 3. sæson kabelbanen kører i Aarhus. Et populært indslag for folk der kigger på og for de udøvende.

Hele 369 århusianere meldte sig ind i foreningen sidste sæson. Fordelen ved et medlemskab er, at man får et dagskort til halv pris. Desuden bliver man en del af det nye fællesskab på stedet.

Selvom vandet er koldt, har Kenneth Enggaard Kristensen naturligvis selv været ude på banen flere gange i år. Foto: Gitte Dirkov

Udvidet sæson

Kenneth Enggaard Kristensen er en af drivkræfterne bag kabelbanen. Han er selv aktiv på vandet og en af landets dygtigste til at lave hop og tricks. Nu er han spændt på den nye sæson.

- Vi har fået tilladelse til at udvide vores sæson. Derfor åbner vi allerede nu og lukker først til oktober. Det er helt perfekt, siger han.

Kabelbanen blev kåret som Byens Bedste Legeplads for Drengerøve i 2018 - af byens avis. Det er Kenneth Enggaard Kristensen og de andre i foreningen naturligvis stolte af, selvom de gerne vil slette ordet 'drengerøve'.

- Wakebord er for alle. Vi vil hellere kaldes for byens bedste legeplads.

På en stille grå hverdagsmorgen er der ikke meget liv her. Men med udsigt til let sol og stigende temperaturer i weekenden, hvor banen åbner, kommer der mennesker og liv på stedet.

Annonce

Varme i sauna

Udover de nye ramper er operatørhuset forbedret. Det lille træskur ved kajkanten har fået vinduer, så personen, der styrer hastigheden på kablet, kan sidde i læ. Operatøren har en vigtig funktion, da han tilpasser farten til wakeboarderens evner på banen.

Vandtemperaturen er ikke noget at prale af endnu. Seks til otte grader kan afskrække mange, men da en våddragt er et fast element, kan man holde varmen på den måde.

- Ellers kan man kravle ind i vores sauna. Den har vi bygget om til den nye sæson, så der er plads til 10 personer på én gang. Det er hyggeligt, og her falder man nemt i snak med andre. I saunaen man hører de dybeste hemmeligheder, siger Kenneth Enggaard Kristensen med et bredt smil.

Polterabends og firmature er også velkomne på kabelbanen. Det plejer at være et festligt indslag.

- Vi har allerede fået 10 firmabookinger til den kommende sæson. Når man booker på den måde, foregår det uden for normale åbningstider, så der ikke bliver en lang kø, forklarer Kenneth Enggaard Kristensen, der drømmer om, at man nærmest undgår kø på banen i fremtiden.

- Vores nuværende bane er på 175 meter. Det er en såkaldt 2. punkts-bane, hvor man sejler frem og tilbage. Vi har fået tegnet en større 5.punkts-bane, som skal placeres længere ude i bassinet. Den vil kunne klare 12 mand på samme tid. Det ville være fantastisk at få tilladelse til den engang, siger Kenneth Enggaard Kristensen, som kigger rastløst og forventningsfuldt ud på de små bølger i bassinet.

Det sværeste ved at prøve kabelbanen er ikke selve starten, men når man skal rundt i et sving. Foto: Gitte Dirkov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF var altdominerende men smed det næsten væk efter pausen: - Kampbilledet bliver sådan her, når vi ikke scorer til 2-0

Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce