Annonce
Østjylland

Legepladsen ikke kun for børn

My Playground rummer et væld af muligheder. Her er det parkour i Randers. Arkivoto: Annelene Petersen

My Playground kommer snart til Hadsten. Udover leg og bevægelse vil der også være masser af oplevelser for både store og små på den midlertidige legeplads.

Hadsten: Når My Playground indfinder sig på Sunds Plads fra 3. august, er det meget mere end en moderne form for legeplads, der kommer til byen.

De enorme hvide klodser på den store plads kommer nemlig til at danne baggrund for mange forskellige oplevelser, indtil de forsvinder igen 17. september.

Udover åbningen 3. august, som allerede er blevet omtalt flere steder, med blandt andre Kalle fra Ramasjang og Nils Borring fra borgmesterkontoret. Om aftenen vil TV2 Østjylland sende direkte fra pladsen, hvor cheerleadere fra HIK og elever fra Favrskov Musikskole vil underholde.

7. august kommer i den grad til at stå på sci-fi på legepladsen, når Star Wars lander på Sunds Plads. Her kan man både opleve en koncert med musik fra den populære filmserie og en workshop, hvor man kan lave sit eget lyssværd og lære at fægte med det.

13. august er der humoristisk cirkusshow med Det Flyvende Kuffertcirkus.

Tirsdag 15. august kommer bevægelsen i centrum på pladsen, når nogle gymnaster fra Flying Superkids og dansegruppen Ground Elements underholder.

Helt indtil 14. september er der drysset oplevelser ud over pladsen, og man kan komme til at stifte bekendtskab med alt fra morgenyoga til linedance, aftensang og solnedgangskoncert.

Legepladsen er altså på ingen måde kun for børn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce