Annonce
Gear

Lego digitaliserer de klassiske sæt med Hidden Side

Lego har haft et tæt samarbejde mellem app-udviklere og sæt-designere hele vejen igennem processen med Hidden Side, og det kan mærkes. Lego-sættene er fyldt med hemmeligheder, der aktiveres, når appen tages i brug - og både app og sæt kan bruges selvstændigt. Pr-foto
Hidden Side er fra begyndelsen tænkt som fuldfede klassiske Lego-sæt og som en app-oplevelse med augmented reality, og det kan mærkes, når man leger med det.

Hidden Side er en ny serie af Lego-sæt med tilhørende app, som Lego netop har lanceret globalt. Lego har tidligere leget med transitionen fra fysisk til digital leg, bl.a. med Lego Boost og Lego Dimensions, men Hidden Side markerer alligevel en ny begyndelse for den danske legetøjsmastodont.

- Lego Hidden Side er vores første skridt ud i ”produkt som en service”, forstået på den måde, at appen vil fortsætte med at forny sig efter lanceringen – og sættene vil fortsætte med at forny sig, forklarer Murray Andrews, der er senior product lead for Hidden Side-serien.

Der er foreløbigt lanceret otte Lego-sæt i Hidden Side-serien, og de har fået betegnelsen sæson 1, og der er planer om flere sæt. Men hvordan adskiller Hidden Side sig fra øvrige Lego-sæt?

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Pas på spøgelserne!

Hidden Side-sættene samles på lige fod med alle øvrige Lego-sæt, dog er det fair at sige, at der er blevet kælet ekstra meget for detaljerne hos Hidden Side. Når sættene er samlet, kan de transformere sig rent fysisk – fx kan toilettet få øjne, ben og hugtænder, skolen kan blive til et kæmpe monster og toget kan få mund og vinger. Der er en masse helt nye klodser opfundet til netop denne serie, og nye, seje minifigurer – mest fremtrædende hovedpersonerne Jack og Parker samt professor J. B.

Når du har samlet et sæt, kan du via den gratis app Hidden Side scanne sættet, og så kommer det yderligere til live med augmented reality. Der dukker en masse ”gloom” op, som du kun kan se på skærmen af din tablet eller telefon, og du skal nu samle det for at kunne kæmpe mod spøgelser og besejre sættets boss – men ikke uden at interagere med sættet, hvor du undervejs skal flytte figurer, dreje på ting osv. for at komme videre.

- Vi prøver hele tiden at få børnene til at hoppe frem og tilbage mellem sæt og app, så de ikke sidder med appen hele tiden, forklarer Murray Andrews.

Der er tale om en fuld spiloplevelse i appen, som faktisk også kan spilles i et vist omfang uden nogen sæt.

Pris og tilgængelighed: Lego Hidden Side kan købes i butikker og på nettet. Vejledende pris er fra 180 kr. til 1099 kr.

Jack er den ene af de to hovedpersoner i Hidden Side-serien... Pr-foto
... og Parker er den anden. De er begge videobloggere og temmeligt hårdføre, når de står over for de mange spørgelser, der har hjemsøgt hjembyen Newbury. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce