Annonce
Rejser

Lego House præsenterer motorlyd

Efter otte måneders udvikling og 13.438 timers byggetid kan verdens første – og eneste - Bugatti bygget af Lego lige nu opleves i Lego House. Bilen har plads til to passagerer og har en tophastighed på godt 20 km/t. Foto: Lego

En Bugatti Chiron bygget af mere end en million Lego-elementer.

Det er, hvad bilentusiaster frem til midten af juni kan opleve i Lego House i Billund, hvor verdens første og eneste 1:1-kopi lige nu er udstillet.

Set på afstand er ligheden mellem bilen i Legoklodser og den ægte Bugatti slående. Kommer man tæt på, kan man se, hvordan elementerne er sat sammen. Der er brugt 339 Lego Technic-elementer og over 13.000 arbejdstimer til udvikling og konstruktion af Bugatti Chiron-modellen, hvis 2304 små motorer og 4032 gearhjul vejer 1,5 ton.

1:1-modellen af den 16-cylindrede Bugatti Chiron, som i original-versionen yder 1500 hk og koster 19 millioner kroner eksklusive afgifter, kan i øvrigt køre 20 km/t. (flla)

Annonce
Efter otte måneders udvikling og 13.438 timers byggetid kan verdens første – og eneste - Bugatti bygget af Lego lige nu opleves i Lego House. Bilen har plads til to passagerer og har en tophastighed på godt 20 km/t. Foto: Lego
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce