Annonce
Sport

Leipzig uden Poulsen tager førsteplads med sejr

Rafael Marchante/Reuters
Yussuf Poulsen fik en søn, og derfor var landsholdsspilleren ikke med, da RB Leipzig slog Werder Bremen.

Danske Yussuf Poulsen blev far og var derfor fraværende med en god undskyldning, da RB Leipzig lørdag spillede sig på førstepladsen i Bundesligaen.

Det skete med en 3-0-sejr på udebane mod Werder Bremen.

Leipzig topper med 13 point for fem kampe foran Bayern München, der med to uafgjorte kampe i sæsonen er to point efter på andenpladsen.

Borussia Dortmund kan dog overhale Bayern søndag, hvis Dortmund besejrer Eintracht Frankfurt.

Willi Orban indledte scoringen med et flot hovedstødsmål efter 13 minutter, da gæsterne fik et hjørnespark.

Den næste scoring var ikke mindre flot, da Marcel Sabitzer kanonerede bolden i mål til 2-0 på et direkte frispark efter 35 minutter.

To minutter før pausen fik Leipzigs Konrad Laimer en advarsel, der skulle vise sig dyr, da han fik endnu en efter lidt over en time, da Leipzig blev reduceret til ti mand.

Trods undertallet lykkedes det gæsterne at score endnu en gang, da Marcelo Saracchi øgede til slutresultatet 3-0 i det 83. minut.

Det var sæsonens fjerde ligasejr for Leipzig, som kun har mistet point i en 1-1-kamp mod Bayern i den seneste runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce