Annonce
Udland

Lektor om duel: Alt handlede om brexit for Boris Johnson

Jonathan Hordle/Itv/Reuters
Lige meget hvad Boris Johnson blev spurgt til under duel med Labours Corbyn var svaret brexit, påpeger lektor.

Premierminister Boris Johnson havde særligt taget ét budskab med, da han mødte sin rival under en tv-duel tirsdag aften. Brexit skal gennemføres.

Det vurderer Ole Helmersen, der er lektor ved CBS med speciale i britisk politik, som fulgte duellen mellem Johnson og Labour-leder Jeremy Corbyn.

- I løbet af denne her duel, der varede cirka en time, var det overordnede budskab fra Boris Johnson at få brexit gennemført. Det var nærmest lige meget, hvilket spørgsmål der blev stillet, siger lektoren.

Ole Helmersen påpeger, at svaret stort set var det samme, uanset om Boris Johnson blev spurgt til eksempelvis sundhedsvæsenet eller uddannelser.

Briterne skal til stemmeurnerne 12. december.

- Sådan nogle (parlamentsvalg, red.) plejer at handle om en lang række forskellige emner, og det gør det her selvfølgelig også, siger Helmersen.

- Men brexit er så dominerende, at parlamentsvalget nærmest går hen og reelt bliver en ny folkeafstemning om brexit, tilføjer han.

Valget blev udskrevet for at få afsluttet års uenighed i om betingelserne for Storbritanniens skilsmisse fra Den Europæiske Union, EU.

Et snævert flertal af de britiske vælgere stemte i juni 2016 for at forlade EU, men det er ikke lykkedes parlamentet at enes om, hvordan det skal ske.

Under duellen slog Johnson fast, at briterne ifølge ham bør forlade det europæiske fællesskab 31. januar.

Johnson langede også ud efter Labour, der endnu ikke har villet melde ud, om partiet vil blive i EU eller forlade det.

Corbyn svarede igen med, at hans brexitpolitik er "meget tydelig". Labour vil have genforhandlet brexitaftalen og sende den til folkeafstemning.

Vælgerne er dødtrætte af diskussionen om brexit, og det forsøger Johnson ifølge Ole Helmersen at udnytte.

- Man (vælgerne, red.) sidder tilbage med den følelse, der har været karakteristisk siden folkeafstemningen.

- Hvis man er tilhænger af at skulle ud af EU hurtigt, lytter man til Boris Johnson, og ellers lytter man til Corbyn, siger Helmersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce