Annonce
Aarhus

Letbane-ledninger er ikke et problem: Akutlægehelikopter lander stadig midt på Nørrebrogade

Sådan så det ud før der kom kørerledninger på Randersvej, når en lægehelikopter lagde an til landing. Foto; Michael Harder Aarhus Universitetshospital .

Letbanens køreledninger er intet problem for de dygtige piloter på akutlægehelikopteren, der stadigvæk kan lande ved Kommunehospitalet.

Annonce

Mellem to og fem gange om måneden lander lægehelikopteren med en patient lige ud for Aarhus Sygehus på Nørrebrogade (Kommunehospitalet).

- Du må ikke kalde det for en helikopterlandingsplads. Vi bruger kun vejen, når det vurderes, at de syv til otte minutter det tager at køre i ambulance fra Skejby, er til skade for patienten, fortæller Troels Martin Hansen, der er ledende overlæge for Akutlægehelikopteren.

Men hvad gør I så nu, hvor letbanens køreledninger spærrer vejen?

- Piloterne har studeret indflyvningsforholdene på stedet. I dagslys kan vi fortsat lande på Nørrebrogade - vi er jo også vant til at lande alle mulige andre steder, hvor der er sket et trafikuheld, eller folk er blevet syge, fortæller han.

Annonce

Lige til døren

Efter planen flytter traumecenteret fra Nørrebrogade til det nye sygehus i Skejby i begyndelsen af maj - helikopterlandingspladsen står færdig om en måneds tid.

- Vi glæder os til at kunne lande lige uden for traumecenteret. Vi ved fra Odense, at det har en stor betydning både for patienterne og for personalet på sygehuset, der er glade for at vide præcist hvornår patienten ankommer - de kan jo se helikopteren, når den lander, siger Troels Martin Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce