Annonce
Aarhus

Letbane-ledninger er ikke et problem: Akutlægehelikopter lander stadig midt på Nørrebrogade

Sådan så det ud før der kom kørerledninger på Randersvej, når en lægehelikopter lagde an til landing. Foto; Michael Harder Aarhus Universitetshospital .

Letbanens køreledninger er intet problem for de dygtige piloter på akutlægehelikopteren, der stadigvæk kan lande ved Kommunehospitalet.

Mellem to og fem gange om måneden lander lægehelikopteren med en patient lige ud for Aarhus Sygehus på Nørrebrogade (Kommunehospitalet).

- Du må ikke kalde det for en helikopterlandingsplads. Vi bruger kun vejen, når det vurderes, at de syv til otte minutter det tager at køre i ambulance fra Skejby, er til skade for patienten, fortæller Troels Martin Hansen, der er ledende overlæge for Akutlægehelikopteren.

Men hvad gør I så nu, hvor letbanens køreledninger spærrer vejen?

- Piloterne har studeret indflyvningsforholdene på stedet. I dagslys kan vi fortsat lande på Nørrebrogade - vi er jo også vant til at lande alle mulige andre steder, hvor der er sket et trafikuheld, eller folk er blevet syge, fortæller han.

Annonce

Lige til døren

Efter planen flytter traumecenteret fra Nørrebrogade til det nye sygehus i Skejby i begyndelsen af maj - helikopterlandingspladsen står færdig om en måneds tid.

- Vi glæder os til at kunne lande lige uden for traumecenteret. Vi ved fra Odense, at det har en stor betydning både for patienterne og for personalet på sygehuset, der er glade for at vide præcist hvornår patienten ankommer - de kan jo se helikopteren, når den lander, siger Troels Martin Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Liveblog fra pressemøde: Politiet fortæller om de to forladte børn

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Annonce