Annonce
Kultur

'Letbane', 'Smukfest' og 'Det plejede far at gøre': Tjen penge på at forudsige dronningens nytårstale

Er du i stand til at forudsige dronning Margrethes nytårstale er der penge at tjene. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

AARHUS: Så er det frem med krystalkuglen og kaffegrumsen, hvis du gerne vil slutte 2019 med at vinde en pæn sum penge. Danske Spil har netop offentliggjort oddsene for en række ord og sætninger, der måske bliver en del af dronning Margrethes nytårstale.

Som andre år der mulighed for at spille på, om vores dronning nytårsaften tager en hel masse mere eller mindre sandsynlige ord og vendinger i sin mund, når 2019 skal rundes af.

Det er femte år, at Danske Spil udbyder nytårstalen til spil.

- Vi starter arbejdet med nytårstalen allerede i efteråret. Kigger på hvad der er sket i løbet af året, og hvad hun kunne tænkes at sige. Derudover kigger vi på nye ord, hvad der har været de store samtaleemner i medierne og lader i det hele taget bare vores hjerne løbe frit. For selvom det måske ikke er så sandsynligt, at dronningen siger 'Cityring' eller 'El-løbehjul', så er det ord, der har været populære i år, og så kommer de med, siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig hos Danske Spil.

- Det er en enormt sjov proces, også fordi der er så mange ubekendte i den. Vi har en del ord, vi er sikre på hun siger, men der er mindst lige så mange temaer, vi ikke aner, om hun vil tage op. Det er udfordrende for os.

Her får du en del af Danske Spils odds på Hendes Majestæts Dronning Margrethes nytårstale - odds som med største sandsynlighed bliver justeret i takt med, at der bliver satset penge på spillet.

Annonce

De århusianske og østjyske

Tror du, at dronningen siger 'Letbane' i sin nytårstale er det med at få satset en mønt på det. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Der er blandt andet gode penge at tjene på enkelte ord i dronningens nytårstale, der her forbindelse til Aarhus og Østjylland.

Danske Spil betaler 30 gange indsatsen igen, hvis du spiller på, at ordet 'Letbane' indgår i dronningens nytårstale.

30 gange pengene igen er jo ikke dårligt, men der er også østjysk bud, der for alvor får kasseapparatet til at ringe, hvis du rammer rigtigt. Hvor sandsynligt det så er, at de ord og sætninger kommer ud af regentens mund nytårsaften, må den enkelte jo gøre op med sig selv.

For eksempel giver det pengene igen 200 gange, hvis ordet 'Smukfest' indgår i talen, mens den ældre udgave af samme ord 'Skanderborg Festival' kan give pengene igen 300 gange.

Oddsene er også sat til 300, hvis Radio 4 bliver nævnt og samme gevinst bliver udbetalt for sætningen 'Jeg har et godt tilbud til dig'.

De vilde spil

Åge Hareide giver pengene igen 500 gange, hvis han bliver nævnt i nytårstalen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jo mere usandsynligt et ord eller en sætning er for at blive nævnt af dronningen nytårsaften, jo højre gevinst kan du hente hjem, hvis ordene mod forventning alligevel bliver en del af nytårstalen.

Det kommer derfor nok som en overraskelse, at Danske Spil kun giver pengene igen 100 gange, hvis majestæten bruger vendingen 'Det plejede far at gøre' i nytårstalen. Den er der i hvert fald ikke mange her på Århus Stiftstidendes redaktion, der tror på.

Højeste odds i forbindelse med spillet er 500. De odds kommer til udbetaling, hvis dronningen for eksempel siger 'Åge Hareide', 'Nigel Farage', 'Britta Nielsen' eller 'Boris Johnson'.

Der er også sat odds på en række medier - for eksempel 'Se & Hør', 'Ekstra Bladet' og 'Billedbladet'. Alle giver pengene igen 300 gange, hvis dronningen nævner dem.

Derimod kan der ikke spilles på 'Århus Stiftstidende'.

De sandsynlige bud

Danske Spil tror på, at dronningen nævner 'Kronprinsparret' i sin nytårstale. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

I den øverste ende af skalaen finder gambleren en række langt mere sandsynlige ord. De giver naturligvis langt færre penge igen.

Lige nu er der for eksempel ikke mange penge at tjene på ord som 'Nytårsaften' og 'Verden', der kun giver pengene igen 1,02 gang. Der er heller ikke mange penge at tjene på ordene 'Kronprinsparret', 'Nytårshilsen' og '2019'. Her er oddsene 1,05, mens '2020' og 'Kronprinsen' giver pengene 1,10 igen.

Derimod kan der laves gode penge på ordene 'Søens folk', som giver hele 15 gange pengene igen, hvis dronning Margrethe nævner dem i sin nytårstale. Det er der hvert år mange, der satser pengene på. Foreløbig har netop dette spil været spild af penge.

- 'Søens folk' topper listen hvert år, som det danskerne spiller mest på. Det sjove er, at i ingen af de taler dronning Margrethe har holdt siden hendes første i 1972, har hun sagt 'Søens folk'. Ikke en eneste gang. Hendes far gjorde det, men hun har aldrig gjort det. Men på en eller anden måde, så tror danskerne, at det er noget hun siger i talen. Måske gør hun det en dag, men jeg tvivler, siger Peter Emmike Rasmussen.

'Fake news', 'Hvid jul' og 'Greta Thunberg'

500 kroner lige ned i lommen, hvis dronningen siger 'Fake news' i sin nytårstale.

Endelig findes der en række odds i den mere bløde mellemvare.

Eksempelvis giver 'Hvid jul' odds 15, mens 'Greta Thunberg' kan sikre spilleren 40 gange pengene igen.

Denne artikels forfatter nåede at spille på 'Fake news' til odds 50, men umiddelbart efter satte Danske Spil odds ned til 30 på de ord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce